©maartenheijenk.nl

Swift ’64 en Olympia ’28 komen niet tot scoren, Batavia grote winnaar

Sport

Swift ’64 heeft zaterdag de topper tegen Olympia ’28 met een 0-0 gelijkspel afgesloten. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kwam tegen de koploper tot de nodige kansen, maar moest het uiteindelijk doen met een punt. “Het was een echte topper”, meldt Posthuma.

Swift had zich zaterdag enigszins aangepast. Posthuma wou er vooraf niet teveel over kwijt, maar eenmaal aan de aftrap bleken aanpassingen wel het geval. De formatie moest het onder andere doen zonder spits Tom Roskam, waardoor er werd gekozen voor een iets defensievere insteek.

Tactiek pakt goed uit
De wijziging in tactiek bleek een juiste zet. Olympia ’28, de eerste weken van de competitie nog oppermachtig, had het vrij lastig en zag dat de thuisploeg over de gehele wedstrijd gezien de beste kansen kreeg. Gescoord werd er in negentig minuten echter niet. “Er was veel spanning. Wij kregen de beste kansen, maar helaas eindigde het onbeslist. Toch ben ik trots op mijn ploeg”, zegt Posthuma.

Twee honden
Waar twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Zo was het zaterdag in de vierde klasse C ook. Koploper Batavia ’90 maakte prima gebruik van de 0-0 in Swifterbant, waardoor het op beide ploegen twee punten is uitgelopen. Over twee weken wacht de kraker tussen Olympia en Batavia. 

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden