BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wint in Harderwijk en is al vijf weken ongeslagen

BAS heeft zaterdag de ongeslagen reeks van wedstrijden uitgebreid naar vijf. In Harderwijk was de derdeklasser met 1-2 te sterk voor Zwart Wit ’63, waardoor het al vijf weken zonder nederlaag is. Nabil Essaddouqi werd de matchwinner, hij maakte in de slotfase de winnende.

Zo sta je in de degradatiezone en zo sta je dik in de middenmoot. De voetballers van BAS waren wekenlang in de staart van de ranglijst te vinden, maar vonden zaterdag de weg omhoog. Na de eerste competitieoverwinning tegen ESC (3-1), werd bij Zwart Wit ’63 nummertje twee er direct maar aan toegevoegd. Goed voor een achtste plaats op de ranglijst.

Lastige eerste helft
Dat BAS ook in Harderwijk tot een zege zou komen, daar zag het in de eerste helft niet naar uit. De Biddinghuizenaren hadden het lastig, al kwam ook Zwart Wit niet tot hele grote kansen. Toch wist de thuisploeg wel de score te openen. Fred van de Loo nam die treffer voor zijn rekening, al gebeurde dat wel in buitenspelpositie. Assistent-scheidsrechter Bert Keek werd echter genegeerd.

Herstel na rust
Na de onderbreking kwam BAS beter in de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Zwart Wit ’63 en uiteindelijk resulteerde dat ook in de gelijkmaker. Enigszins fortuinlijk wel, want een verdwaalde voorzet van Christiaan Grin waaide pardoes achter de Harderwijks goalie: 1-1.

BAS nam echter geen genoegen met een puntje. Het trok nogmaals ten aanval, kreeg via Mark Schaap een dot van een kopkans, maar uiteindelijk werd Nabil Essaddouqi de gevierde man. Hij schoot BAS naar drie nieuwe punten en daarmee is de ploeg al vijf weken ongeslagen. Driemaal een gelijkspel, tweemaal een overwinning.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden