Alieke Leenders met haar paard Flevo ALL.
Alieke Leenders met haar paard Flevo ALL. Flevoruiters

Hessel Hoekstra wint Wilde Big Bokaal in Voorthuizen

Algemeen

DRONTEN - Hessel Hoekstra heeft vrijdag met zijn pony Easter King BB in Voorthuizen het springen in de klasse Z/ZZ gewonnen. Het leverde hem de Wilde Big Bokaal op.

Verslag Flevoruiters:

Vrijdag werd er gesprongen bij de Veluweruiters in Voorthuizen. Er werd daar gesprongen om de Wilde Big Bokaal. Hessel Hoekstra sprong met zijn D-pony Easter King BB in de klasse Z/ZZ naar de finale toe. Er was op deze finale veel publiek af gekomen. Hessel en Easter King BB mochten als laatste van start in een zwaar gebouwd parcours en kwamen als enige foutloze combinatie over de finish. Hiermee wonnen Hessel en King de Wilde Big Bokaal. Een mooi beeldje en een goed gevulde envelop namen zij mee naar huis.

Met zijn andere D-pony Red Bull sprong Hessel in het progressieve parcours in de klasse M zonder fouten naar de derde prijs toe.

Djairo de Glee sprong in Voorthuizen met zijn D-pony Kalypso r van het jukschot mee in de klasse Z. In een keurig dubbel foutloos gesprongen parcours wonnen zij de tweede prijs.

Tineke Holslag maakte zaterdag met haar paard Dolce Vita een droomdebuut. Hard werken on de leiding van Leny van Zanten werd zaterdag beloond. In de klasse B reden Tineke en Dolce bij de Lelyruiters in Lelystad met tweemaal 206 punten tweemaal naar de eerste prijs toe. 

Juliët Hillebrand deed hetzelfde bij de RV Noordoostpolder in Emmeloord. Haar paard Flabbergasted mocht zaterdag mee voor zijn eerste proefjes. Links en rechts nog wat spannend allemaal maar met 203 en 221 punten reden zij in de klasse L1 naar tweemaal een eerste prijs toe. Een mooie start!

In Emmeloord reden de klassen L1 en L2 samen in een ring. Alieke Leenders kwam met haar paard Flevo ALL uit in de klasse L2. Met de mooie scores van 203 punten en 202 punten reden zij naar een eerste en een tweede prijs toe.

Cynthia Huijgen ging met haar paard Maalwater’s Paris zaterdag springen bij Stal Lasseur in Soest. In de klasse L bleef deze combinatie keurig foutloos in het basisparcours. Ook de barrage sprongen zij foutloos rond en wonnen hier de derde prijs mee.

Bij de Zeewolderruiters in Zeewolde werd er zaterdag door de Bixie-ruitertjes dressuur gereden. De zussen Angelique en Myrthe van der Weele gingen met hun pony’s naar Zeewolde. Angelique liet met haar C-pony Little Dancer in de klasse B1 twee mooie proeven zien. Met 115 punten en 111 punten wonnen Angelique en Little Dancer een eerste en een tweede prijs. Voor Myrthe en haar B-pony Bandit waren er twee prijzen in de klasse A. Met 72 punten en 76 punten waren er voor Myrthe en Bandit tweemaal een tweede prijs.

In Lelystad won Susan Benedictus met haar D-pony Carn Hill Girl met 180 punten in de klasse B een mooie eerste prijs.

Wedstrijd op vrijdag 16 oktober in Voorthuizen

Hessel Hoekstra - D-pony Easter King BB - springen klasse ZZ - 1ste prijs en winnaar van de Wilde Big Bokaal

Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse M - 3de prijs

Djairo de Glee - D-pony Kalypso r van het juxschot - springen klasse Z - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 oktober in Lelystad

Tineke Holtslag - paard Dolce Vita - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Susan Benedictus - D-pony Carn Hill Girl - dressuur klasse B - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 oktober in Emmeloord

Juliët Hillebrand - paard Fabbergasted J - dressuur klasse L1 - 1ste en 1ste prijs

Alieke Leenders - paard Flevo ALL - dressuur klasse L2 - 1ste en 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 oktober in Soest

Cynthia Huijgen - paard Maalwater’s Paris - springen klasse L - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 oktober in Zeewolde

Angelique van der Weele - C-pony Little Dancer - dressuur Bixie B1 - 1ste en 2de prijs

Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur Bixie A - 2de en 2de prijs