'Het gebroken licht van troost'
'Het gebroken licht van troost' Drontywood Theaterprodukties

Drontywood biedt toneelstuk over dementie aan voor Dag van de Mantelzorg

Cultuur

DRONTEN - In het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt op woensdag 11 november om 14.30 uur het toneelstuk 'Het gebroken licht van troost' opgevoerd in de kleine zaal van De Meerpaal. De voorstelling is gratis.

Drontywood Theaterprodukties heeft het stuk over dementie aangeboden aan de Meerpaal ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg. ,,Een van de spelers kwam met het idee naar aanleiding van zijn privésituatie een toneelstuk te gaan zoeken over dementie'', aldus regisseur Jan Reijmerink.

Drontywood is voortgekomen uit de Flevokomedie. Zij hebben dit toneel stuk in het verleden ook al opgevoerd.

Ontwrichtend gezin

Het toneelstuk van Aris Bremer geeft de bezoeker een inkijk in een familie die geconfronteerd word met dementie. ,,Dit stuk laat haarscherp zien wat de gevolgen zijn van een ontwrichtend gezin als gevolg van dementie. De vaste familieverhoudingen komen in dit stuk sterk onder druk te staan als gevolg van een pijnlijke karakterverandering van de vader van het gezin'', vertelt Reijmerink.

Drontywood hoopt hiermee de aandacht te vestigen op de bijzondere taken voor de mantelzorgers: ,,Verder is dit stuk een prima aanleiding om dementie bij een groot publiek bespreekbaar te maken. Vele mensen krijgen op een of andere manier te maken met deze situaties zoals in dit toneelstuk.''

De spelers:

  • Teun Evers
  • Annemiek Kant
  • Marjolein Kleijer
  • Janneke van Baarsen