De afsluiting van de Dronterringweg bij Swifterbant.
De afsluiting van de Dronterringweg bij Swifterbant. Ā©maartenheijenk.nl

Afsluiting Dronterringweg wordt niet verlengd ondanks complicatie met duiker

Algemeen

SWIFTERBANT - De provincie Flevoland gaat de duiker in de Elandtocht dit najaar toch niet vervangen. Onzekerheid over een nabijgelegen waterleiding heeft ertoe geleid dat dit werk is uitgesteld tot 2016. Het betekent dat de Dronterrinweg -de verbinding tussen Dronten en Swifterbant- over anderhalve week gewoon heropend wordt.

De Dronterringweg krijgt momenteel nieuw asfalt op het deel tussen de Swifterringweg en de rotonde Overijsselseweg. Tegelijkertijd zou de duiker in de Elandtocht worden vervangen. Bij de voorbereiding van die vervanging stuitte de aannemer echter op een waterleiding van Vitens.

Vervanging duiker pas in 2016

Gevreesd wordt dat de vervanging van de duiker leidt tot schade aan die waterleiding, met alle gevolgen vandien. Zeker als de vorst zijn intrede doet, zou in dat geval de Dronterrinweg veel langer moeten worden afgesloten dan gepland. In overleg met alle betrokkenen heeft de provincie daarom besloten om de vervanging van de duiker uit te stellen tot 2016.

De provincie moet volgend jaar toch al aan de slag met de weg, want in het voorjaar wordt het weggedeelte bij Swifterbant onder handen genomen. Dan wordt er onder andere een nieuwe rotonde aangelegd bij de entree van het dorp.

Nog geen exacte planning

De woordvoerster van de provincie kan op dit moment nog niet zeggen wanneer de vervanging van de duiker in de Elandtocht exact gaat plaatsvinden. Ook is nog niet bekend of en hoe lang de Dronterringweg in 2016 voor deze werkzaamheden moet worden afgesloten.

Volgens de planning moeten de huidige werkzaamheden aan de Dronterringweg deze maand worden afgerond. De provincie meldt dat dit werk op schema ligt.