Dave du Crocq
Dave du Crocq ©maartenheijenk.nl

Eigenaren steakhouse SuyderSee zien het helemaal zitten op het Redeplein

Partnerbijdrages

DRONTEN - De teller van de reserveringen staat na één etmaal al op 200. Steakhouse SuyderSee lijkt in trek. Eigenlijk verwondert dat Dave du Crocq niets. Hij heeft vertrouwen in het concept van zijn steakhouse, hij heeft vertrouwen in de toekomst van het Redeplein en hij heeft vertrouwen in Dronten.

Dave begon anderhalf jaar geleden als kok bij café-restaurant Moellies op het Havenplein. Inmiddels woont hij in Dronten, is hij sinds april mede-eigenaar van grand-café De Vide op het Redeplein en runt hij sinds vandaag steakhouse SuyderSee, eveneens aan het Redeplein.

Weinig aanbod

SuyderSee is vanmiddag open gegaan met een feestje voor genodigden. Vanaf morgen (vrijdag) is het publiek welkom. Dave du Crocq: ,,Het is laagdrempelig met een goed stuk vlees. Steakhouses slaan overal aan, dus waarom niet in Dronten? Er is hier weinig aanbod en de restaurants die er zijn draaien goed. Dat zie je aan Moellies.’’

De opening van SuyderSee komt binnen een half jaar na de start van De Vide. ,,Wel een beetje snel’’, erkent hij, ,,Maar er waren meer kapers op de kust voor dit pand. En je krijgt maar één keer de kans om in twee panden naast elkaar een horecabedrijf te beginnen.’’ 

Het feit dat SuyderSee en De Vide buren zijn, heeft volgens Du Crocq verschillende voordelen. Zo worden de keukens deels gecombineerd en kan het personeel uitgewisseld worden.

2 kilometer aan hout

Eind augustus kregen Dave du Crocq en zijn compagnons Perry de Moel en Remiek Overmars de sleutel. Sindsdien is er heel veel werk verricht. ,,Om het een saloon-look te geven hebben we denk ik wel twee kilometer aan hout verwerkt’’, aldus Du Crocq.

Hij roemt vooral de hulp van Bert en Hilde. ,,Die willen niet met hun naam in de krant, dus zet alleen hun voornamen er maar in, want we zijn hen ongelofelijk veel dank verschuldigd.’’

Ambities voor Redeplein

De ambities van Dave du Crocq zijn nog niet bevredigd met de opening van het steakhouse. Hij heeft nog veel meer plannen. In augustus heeft hij het succes van de Meerpaaldagen gezien: ,,Dat leeft enorm en dan denk ik: het moet toch mogelijk zijn om drie of vier keer per jaar iets groots op dit plein te organiseren? Dat zou een geweldige verrijking betekenen.’’

,,Waarom in de winter geen schaatsbaan? Waarom moeten we naar Duitsland voor een kerstmarkt? Waarom is er geen groot feest met oud- en nieuw? Ik gelóóf in dit plein. Als het gebruikt wordt zoals bedacht en we krijgen als horeca de ruimte, dan heb ik ongelofelijk veel zin om me daarvoor in te zetten.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden