Gemeente wil niet reageren op berichten over AZC in het Ellerveld

Algemeen

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil 500 extra vluchtelingen opvangen, maar wil niet ingaan op de locatie waar dit mogelijk gaat gebeuren. Dagblad De Stentor schreef vanmorgen dat de opvang wellicht gerealiseerd gaat worden op het Ellerveld bij Biddinghuizen. Burgemeester Aat de Jonge wil daar niet op reageren.

In opdracht van een meerderheid van de gemeenteraad (VVD en Leefbaar Dronten stemden tegen) is het college van B en W op zoek gegaan naar een mogelijkheid om extra vluchtelingen op te vangen. Er zijn volgens de burgemeester geen panden geschikt voor opvang en dus wordt er gezocht naar terreinen.

De gronden die mogelijk geschikt zijn, zijn eigendom van particulieren. Eigenaren van die terreinen zijn momenteel met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) in overleg. Pas als zij er uit zijn, komt de gemeente in beeld.

Ellerveld

Eén van de terreinen die in aanmerking kunnen komen ligt aan de Bremerbergdijk, naast het evenemententerrein Ellerveld. De gemeente heeft dit gebied deze zomer overgedragen aan SBA Projectontwikkeling,. Ellerhaven BV uit Genemuiden wil er een recreatiepark ontwikkelen met maximaal 350 vrijstaande recreatiewoningen.

Lees ook: