Rik Breemhaar (asv Dronten) en Tom Roskam (Swift'64).
Rik Breemhaar (asv Dronten) en Tom Roskam (Swift'64). Ā©maartenheijenk.nl

Swift ā€™64 en asv Dronten spelen 'feestduel' niet helemaal uit

De openingswedstrijd van het kunstgrasveld van Swift ā€™64 is zaterdagavond vroegtijdig tot een einde gekomen. De ploeg nam het op tegen gemeentegenoot asv Dronten en acht minuten voor tijd vond scheidsrechter Letschert het wel welletjes. De stand was op dat moment 2-2.

Het was zaterdag allerminst een vriendschappelijke bedoening. Wat vooral een feestwedstrijd moest zijn, werd uiteindelijk een echte derby. De scheidsrechter van dienst had daar een aardig aandeel in, maar ook de beide ploegen deden een duit in het zakje. Strijd, passie en gezanik op de arbitrage, alles was aanwezig.

Veel balbezit, weinig kansen
Eersteklasser Asv Dronten was vanaf het eerste moment veelal in balbezit, maar speelde in een te laag tempo om het Swift echt lastig te maken. Kansen waren er ook amper, totdat Dennis van Vuuren mocht aanhalen. Vanaf een meter of achttien schoot de Dronten-middenvelder prima raak.

Toch kwam vierdeklasser Swift '64 terug en zelfs op voorsprong. Voor de rust maakte Bas van Spronsen op prima wijze de gelijkmaker en in de tweede helft strafte Rowald Bont een defensieve blunder af. Rik Breemhaar leverde de bal zo in, waarna Bont keeper Kampjes kon omspelen: 2-1.

Toch nog gelijk
Swift kon de derbyzege echter niet over de streep trekken. In de slotfase trok asv Dronten het gas nog Ć©Ć©n keer open en dat resulteerde in de gelijkmaker. Ingmar Koster schoot raak en vervolgens wou asv Dronten nog graag op zoek naar de winnende.

Die kans kreeg het niet meer, want kort na de gelijkmaker was het feest ten einde. Tom Roskam torpedeerde op het middenveld Breemhaar, die daar weer bijzonder agressief op reageerde. Voor de scheids het sein om in te rukken en daarmee kwam er een onwaardig einde aan wat vooraf als een feestwedstrijd werd betiteld. Het kreeg zo toch een zwart randje.

IN DE LOOP VAN ZONDAG VOLGEN DE REACTIES.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden