André Aasman
André Aasman ©maartenheijenk.nl

Schuurman ziet trainbare punten: “Het tempo lag gewoon te laag”

Sport

Voor asv Dronten verliep de openingswedstrijd van het kunstgrasveld van Swift ’64 niet helemaal naar wens. De eersteklasser had, met enkele spelers die normaliter minder aan spelen komen, graag willen winnen. Maar dat lukte niet. De Drontenaar.nl sprak na afloop met trainer Raymond Schuurman.

Raymond, was dit voor jullie een enigszins vervelende avond?
“Mwah, ja, veel irritaties. Je weet dat zo’n wedstrijd gaat plaatsvinden, over en weer fel, en dan moet je daar als scheidsrechter in meegaan. Ik vond hem zwak en dan fluit hij ook nog eerder af. Je hebt maatregelen als scheidsrechter en dan moet je gewoon geel geven of wegsturen. Maar niet op zo’n feestavond eerder affluiten.”

Wat vond je van de wedstrijd?
“We hebben in de eerste helft heel slordig gevoetbald en dan ontbreekt het je ook nog een beetje aan het geluk van een doelpunt. Na de 0-1 zag je even dat er iets knakte, maar vervolgens gaven we kinderlijk eenvoudig de 1-1 en 2-1 weg. Dan is het vechten, vechten en dan lukt het niet meer.”

Met wat voor gedachte waren jullie naar Swifterbant gekomen?
Natuurlijk om de wedstrijd te winnen. Maar we hebben wel gezegd dat we jongens laten spelen die minder hebben gespeeld, waarvan wij vinden dat ze nu moeten spelen. Die hebben zestig of negentig minuten gemaakt en dat was ons doel. En we wilden graag meewerken aan de feestelijke opening. Maar daar heb je iedereen bij nodig.”

Zijn de blessures die je oploopt nog vervelend?
“Ja, wat kleine tikjes hier en daar en wat verrekkingen. Daar moet je tijdens dit soort wedstrijden ook nog voor uitkijken. Maar het zal wel meevallen.”

Wat neem je mee naar volgende week, als jullie om de periodetitel spelen?
“We weten dat we maximaal moeten presteren en dat is in ons geval gewoon goed voetballen. Het baltempo heel hoog houden en nauwkeurig zijn in de passing. Het tempo was vandaag gewoon veel te laag. Daar gaan we dinsdag maar weer op trainen.”

Gaan jullie de periodetitel pakken?
“Het is een prijs, dus die moeten we maar pakken. Je weet niet of het nog een keer langskomt… binnenhalen die handel.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden