Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Posthuma een tevreden man: “Iedereen doet zijn stinkende best”

Sport

Swift ’64 is klaar voor de weg omhoog. Zaterdag werd het nieuwe kunstgrasveld van de club geopend met een oefenpot tegen asv Dronten (2-2) en met dat fonkelnieuwe veld hoopt Swift nieuwe stappen te zetten. DeDrontenaar.nl sprak na afloop van de feestwedstrijd met trainer Patrick Posthuma.

Met de uitslag is in ieder geval niets mis Patrick.
“Nee, dat denk ik ook niet. We hebben al eens tegen SC Emmeloord gespeeld en toen kregen we met 5-0 op de kloten. Dat wil je niet nog een keer. We hebben ons iets aangepast, door bijvoorbeeld te kiezen voor een systeem met twee spitsen. Uiteindelijk denk ik dat we prima weerstand hebben geboden en dat we ook af en toe leuke dingen hebben laten zien. Leuke pot.”

Waarom heb je gekozen voor dit systeem?
“Zaterdag tegen Olympia miste ik Tom Roskam en Robbin Posthuma. We hebben een brede selectie, maar je moet wel kijken naar je eigen kwaliteiten en de kwaliteiten van de tegenstander. Op basis daarvan hebben we toen die keuze gemaakt, om zo de drie punten te pakken. En vandaag precies hetzelfde.”

Het is wel lekker om te zien dat je beide systemen kunt spelen.
“Ja, dat klopt. Dat is zeker een winstpunt. Je maakt stappen en je wil stappen blijven maken. Eén van de dingen was om er een systeem bij te krijgen. Dat zijn toch weer stappen die we met z’n allen maken en dat moeten we doorzetten. Je moet nooit denken dat het klaar is, we moeten ons gewoon blijven ontwikkelen.”

Wel een mooie avond voor de club toch?
“Dit gun je iedereen hier. Ik bedoel, ze zijn er al weken of misschien al wel maanden mee bezig om dit allemaal neer te zetten. En dan ook tegen een mooie tegenstander natuurlijk, die ook nog eens uit de regio komt. Dit is leuk joh. Heel mooi.”

Dat kunstgrasveld, heb je daar met je ploeg al profijt van?
“Ja, we trainen er nu sinds twee weken op. In de winterstop worden de natuurvelden minder, maar deze wordt natuurlijk niet minder. Daar pak je straks de winst, dan werpt het zijn vruchten af. Vooral in het aantal trainingsuren.”

Alle ingrediënten zijn nu aanwezig om te promoveren?
“We zijn op de goede weg, dat klopt. We maken stappen. Niet alleen als eerste elftal, maar ook als club. De onderliggende commissies doen hun stinkende best om de club vooruit te helpen en dat doen wij ook. De ingrediënten liggen inderdaad klaar.”