Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld.
Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld. Ā©maartenheijenk.nl

Swift ā€™64 geniet van opening kunstgrasveld: ā€œDit is zo belangrijk voor onsā€

Sport

Het sportcomplex van voetbalvereniging Swift ā€™64 is voorlopig wel even af. Zaterdag opende de club het nieuwe kunstgrasveld en daarmee zijn de wensen voorlopig vervuld. ā€œMisschien nog wat met zonne-energie, maar meer ook niet hoorā€, lacht voorzitter Jan Griekspoor. 

Het was zaterdag allemaal dik voor elkaar. Swift heeft een kunstgrasveld en dat mag iedereen weten. Blaaskapel, biertentjes en een heuse Hollandse avond, de opening van het veld liet de club niet zomaar voorbij gaan. En dat het dorp trots is op de nieuwe aanwinst, bleek wel uit de publieke belangstelling. Er was volop interesse.

Probleem verholpen
ā€œDit is zo belangrijk voor onze clubā€, schetst Griekspoor. ā€œWij spelen hier op een kleibodem en daardoor konden we niet altijd trainen. Dat probleem is nu opgelost.ā€ Ook het complex oogt nu beter, weet hij. ā€œEerder lagen twee van onze velden heel ver weg. Nu is het veel compacter en dat ziet er toch een stuk beter uit. We zijn er heel blij mee.ā€

Uiteindelijk moet het nieuwe kunstgrasveld ook zorgen voor verdere ontwikkeling van de club. Van het eerste elftal tot aan de miniā€™s. ā€œWe kunnen hierdoor zeker wat meer leden kwijt en die leden kunnen ook allemaal veel trainen. Het zorgt voor aantrekkingskracht en hopelijk uiteindelijk ook voor groeiā€, zegt Griekspoor.

Eerste elftal
De vereniging an sich maakt dus stappen, nu nog een stapje omhoog met het eerste elftal. Als het aan de voorzitter ligt liever vandaag dan morgen. ā€œWe hebben dit seizoen de pech dat er twee hele goede ploegen in de competitie zitten. Maar door in ieder geval derde te worden, pakken we wellicht een periode. En dan mogen we de nacompetitie in. Laat het maar gebeuren.ā€ 

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden