©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gevaar vallende betonplaten wordt binnenkort opgelost

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het lijkt erop dat de bouwhekken bij de voormalige tractorshowroom in Biddinghuizen binnenkort verdwijnen. Deze hekken staan er vanwege het gevaar van vallende betonplaten. De firma Bol wil de betonplaten op korte termijn weghalen.

Het voormalige pand van Kamphuis, tegenwoordig eigendom van de firma Bol, staat bij de entree van Biddinghuizen. Tot voor kort stond het op de monumentenlijst van de gemeente. 

Slechte staat

De eigenaar is er deze zomer in geslaagd om B en W ervan te overtuigen dat het pand geen monumentale waarde heeft. ,,De staat van het pand is erg slecht'', zo motiveerde de gemeente dat besluit. In een bouwkundig rapport werd gesproken over betonrot, roestvorming en loslatende gevelplaten.

Op de lange termijn moet het pand plaats maken voor De Kaai, een hoogwaardig woongebied. Door de economische crisis staat dit deel van het plan De Kaai echter op een laag pitje. Daardoor is er van sloop voorlopig geen sprake. De loods wordt nu gratis beschikbaar gesteld aan de stichting De IJsvogel en de organisatoren van de jaarlijkse rommelmarkt in kerkcentrum De Voorhof. Boven het pand wonen Poolse arbeidsmigranten.

Betonplaten verwijderen

Omdat het pand voorlopig in gebruik blijft, wil de firma Bol de betonplaten verwijderen. De gemeente stelt als eis dat er iets vergelijkbaars voor in de plaats komt. Het alternatief dat het bedrijf voor ogen had, is door de gemeente op welstandsgronden afgewezen. 

Inmiddels heeft Bol een nieuw voorstel gedaan. Woordvoerder Gert Jan van Tilburg hoopt dat de gemeente dit accepteert en dat de betonplaten vervolgens in januari worden verwijderd. ,,Dan kunnen ook de bouwhekken weg’’, zei hij gisteravond tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden