Open Hof.
Open Hof. ©maartenheijenk.nl

De Ark en Open Hof willen kerktorens afstoten, gemeente wil ze niet hebben

Gemeente

DRONTEN - Het kerkbestuur van de protestantse gemeente heeft de gemeente Dronten gevraagd of zij de kerktorens bij De Ark en de Open Hof wil overnemen. De gemeente heeft geantwoord dat hier geen sprake van kan zijn.

,,De staat van onderhoud van de kerktorens is zorgwekkend’’, zei wethouder Ton van Amerongen vanavond in reactie op vragen van de ChristenUnie, ,,Ik heb van één van de kerkbestuurders begrepen dat het in goede staat brengen van de toren bij de Open Hof 80.000 euro gaat kosten. Dat zijn grote bedragen.’’

Juist minder accommodaties

De wethouder vertelde dat de gemeenteraad zèlf heeft besloten het aantal accommodaties te laten afnemen en dat er dus van het overnemen van de kerktorens geen sprake kan zijn. ,,Bovendien hebben we geen budget voor het onderhoud van de torens’’, aldus Van Amerongen.

Andere afwegingen van B en W zijn geweest dat de kerktorens niet geschikt gemaakt kunnen worden voor andere activiteiten. Ze zijn in de ogen van de wethouder hooguit geschikt als opslagruimte.

Het feit dat de kerktorens zijn aangewezen als gemeentelijke monumenten, maakt in de ogen van Van Amerongen niets uit: ,,Dit betekent niet dat wij de verplichting of de verantwoordelijkheid hebben om de kerktorens over te nemen.’’

Afbeelding
Elektronische muziek op Lowlands: Van techno tot house, van trance tot latin club 1 uur geleden
Vorige winnaars van het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Beste Idee, Swifterbant-zuid, Whitney Houston 2 uur geleden
Bol Van Staveren is verhuisd.
Nieuwe woningen aan De Noord merken niks van herrie van de Praxis. 2 uur geleden