Een aantal ervaren vrijwilligers samen met de nieuwe vrijwilligers.
Een aantal ervaren vrijwilligers samen met de nieuwe vrijwilligers. De Meerpaal

Nieuwe vrijwilligers gaan huisbezoeken afleggen bij 75-plussers

Gemeente

DRONTEN - Bij de afdeling Welzijn van De Meerpaal hebben woensdag de nieuwe vrijwilligers voor de preventieve huisbezoeken hun training afgerond. Daarmee zijn zij klaar om de 75-plussers te bezoeken in de gemeente Dronten.

,,Het preventief huisbezoek wordt gedaan door een ervaren vrijwilliger'', aldus De Meerpaal, ,,Deze probeert vragen te beantwoorden en kan mensen bijvoorbeeld informeren over voorzieningen en regelingen die er voor hen zijn.''

De vrijwilligers die deze bezoeken afleggen, hebben een uitgebreide cursus gevolgd. Toch moeten ze soms een beroep doen op de professionals van de afdeling Welzijn van De Meerpaal.

Redenen huisbezoek

,,Het aangeboden huisbezoek voor 75-plussers heeft twee redenen'', vervolgt De Meerpaal, ,,Voor de gemeente en De Meerpaal is het belangrijk te signaleren of er verbeteringen gewenst zijn op het gebied van woonplezier, veiligheid, toegankelijkheid van wegen en gebouwen, mogelijkheden tot contact en het vergroten van financiële armslag.''

Daarnaast is het gesprek bedoeld om informatie te geven over de hulp en dienstverlening voor ouderen in de gemeente Dronten.