Willem Feiken.
Willem Feiken. ©maartenheijenk.nl

Openhouden zwembad De Alk wordt een heel lastig verhaal

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het is de intentie van de gemeente om de zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant open te houden. Maar vanaf 2019 moeten de dorpen daar ook zelf aan meewerken. Voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft er een hard hoofd in.

De gemeente is eigenaar van zwembad De Alk en het machinepark kan volgens Dorpsbelangen nog twintig jaar mee. Bij de gesprekken over de toekomst gaat het dan ook vooral over de exploitatie. Tot en met 2018 wordt het bad geëxploiteerd door Optisport. Daarna is ook het dorp aan zet.

Dorpbelangen is al drie keer op gesprek geweest bij de gemeente. ,,Maar het is een heel lastig verhaal, we hopen er het beste van’’, zei Feiken de afgelopen week tijdens de najaarsvergadering, ,,We hebben het komende jaar er voor uitgetrokken. We hopen na dat jaar een plan neer te leggen bij de gemeente, dat gaat leiden tot het behoud van het zwembad.’’

Weinig respons

‘Burgerparticipatie’ lijkt het toverwoord, maar volgens Willem Feiken staat de bevolking niet te trappelen van ongeduld: ,,We hebben tot nu toe weinig respons gekregen vanuit het dorp.''

,,Hoe hard is het nodig om het open te houden? Hoe trekken we meer mensen? Hoe krijgen we het zover dat de jeugd op de woensdagmiddag -net als vroeger- weer massaal naar het zwembad gaat?’’, vroeg hij zich af.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden