Danny Mol
Danny Mol ©maartenheijenk.nl

Reaal slaat de weg omhoog in met verdiende zege op ambitieus Zalk

DRONTEN - De voetballers van Reaal lijken de weg omhoog te hebben ingeslagen. Na een zeer matige competitiestart werd tegen het ambitieuze Zalk de tweede overwinning op rij behaald. Op die 4-1 viel helemaal niets af te dingen.

Zalk heeft zich dit seizoen versterkt met een karrenvracht aan Kamper voetbalsterren, maar de beoogde kampioenskandidaat kan de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken. Reaal werd met name in de openingsfase geen strobreed in de weg gelegd. De thuisploeg kon lekker combineren en na een prachtige aanval over veel schijven zorgde Marc Otten voor de 1-0.

Zalk werd hierdoor wakkergeschud en het tweede gedeelte van de eerste helft was voor de gasten. Machiel Werkman stond na vijf maanden blessuretijd weer onder de lat bij Reaal en het was mede aan hem te danken dat Zalk slechts één keer scoorde. Ruststand: 1-1.

Twee keer Danny de Busser

Danny de Busser had voor rust een levensgrote kans laten liggen. Na een uur maakte hij dat goed door een lange bal in één keer in te schieten: 2-1.

Toen Zalk in het laatste kwartier alles-of-niets ging spelen, profiteerde de ploeg van trainer Henk Posthuma. Via opnieuw Danny de Busser en invaller Maarten Kempenaar werd het 4-1.

Batavia en Swift'64

Met twee overwinningen op rij en een goede spirit kijkt Reaal vol vertrouwen uit naar de zware potjes tegen Batavia (uit) en Swift (thuis). Als daar wat punten veroverd kunnen worden, kan het nog een mooi seizoen worden op sportpark De Munten. Vooral als straks ook de geblesseerden Ruben Geerts en Jeffrey van den Brakel nog aansluiten.

Verslag Reaal Dronten (geschreven door Klaas Huisman):

Reaal Dronten - sv Zalk 4-1 (1-1)

In een boeiend, fascinerend en hartstochtelijk voetbalgevecht heeft Reaal Dronten een teamprestatie van formaat geleverd door met 4-1 van sv Zalk te winnen.
Met een flinke dosis strijd, passie en beleving boekten de rood zwarte duivels hun allereerste overwinning ooit op sv Zalk.
Trainer Henk Posthuma kon vandaag na een maandenlange periode van blessureleed weer over zijn doelman Machiel Werkman beschikken.
Nieuwkomer Yanniqc Neyenhuis begon op de bank, maar zou in de tweede helft zijn debuut gaan maken in het eerste elftal van Reaal Dronten.

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Nick Hoekman, Stefan Wermers, Will vd Zande, Remco Drenth, Marc Otten ( 65e Yanniqc Neyenhuis ), Kevin Dolman ( 85e Marten Sparreboom ), Ayrton Neyenhuis, Niels Willems, Danny Mol & Danny de Busser ( 80e Maarten Kempenaar ).
Wissels: Martijn Bos, Marten Sparreboom, Yanniqc Neyenhuis, Lesley Pankl & Maarten Kempenaar.
Geblesseerd: Jeffrey vd Brakel & Ruben Geerts.
Gele kaarten: Ayrton Neyenhuis & Yanniqc Neyenhuis.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer van Topfit Fysio.
Assistent scheidsrechter: Martijn vd Polder

De opstelling van sv Zalk:
Berry Wagterveld, Gerrit de Weerd, Georgie Huisman, Hendri Vinke, Stephan van Ommen, Aart Schreuder ( 60e Carsten Esselink ), Jonathan de Kroon, Gerben Hamer, Jorik Schuur ( 75e Jan Dirk van Pijkeren ), Ben Hofstra ( 80e Koen Buikema ) & Michel Hamer.
Wissels: Koen Buikema, Carsten Esselink & Jan Dirk van Pijkeren.
Gele kaarten: Ben Hofstra & Koen Buikema.
Trainer: Jan Hooisma
Overige staf: Robin Haverkamp & Jan Schrooten
Assistent scheidsrechter: Jan Schrooten
De scheidsrechter: Dhr. R. Teunissen uit Putten
Toeschouwers: 60

Na een aftastend begin werd Reaal doelman Machiel Werkman meteen op de proef gesteld, maar met een geweldige reflex wist hij Zalk aanvaller Jorik Schuur af te stoppen.
Met deze eerste superbelangrijke redding zat Reaal doelman Machiel Werkman meteen goed in deze wedstrijd en was het net of hij nooit was weggeweest.
De Reaalisten probeerden het intiatief naar zich toe te trekken, maar een snelle aanval tussen Danny Mol & Danny de Busser werd niet goed uitgespeeld en ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze indraaiende corner van Niels Willems belandde op het hoofd van Remco Drenth, maar de doelman van Zalk bracht redding.
In de 8e minuut kwam Reaal Dronten via Marc Otten op een 1-0 voorsprong. Hier ging een splijtende steekbal van Niels Willems aan vooraf die in de loop door Marc Otten werd meegenomen.
Op een subtiele wijze omspeelde Marc Otten de doelman van Zalk voor de snelle 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
In deze fase creeerde Reaal een paar goede kansen waarbij Danny Mol en Danny de Busser de doelman van Zalk op hun weg vonden.
Op het middenveld zorgden Niels Willems, Kevin Dolman en Ayrton Neyenhuis voor het nodige vuurwerk waardoor de voorste linies eenvoudig werden gevonden, maar de eindpassing liet te wensen over.
Halverwege de eerste helft leek deze wedstrijd te kantelen doordat sv Zalk het initiatief probeerde over te nemen.
De gasten lieten zich steeds vaker voorin zien en kregen kansjes om terug te komen. Uit een vrije trap van Ben Hofstra werd Hendri Vinke gevonden, maar diens inzet zeilde over het doel.
Tot tweemaal aan toe toonde Reaal doelman Machiel Werkman zijn klasse door Jorik Schuur en Michel Hamer van het scoren te houden.
In de snelle omschakeling kwamen de Reaalisten er razendsnel uit en was het alle hens aan dek in de verdediging van Zalk.
In de 36e minuut glipte Danny de Busser op volle snelheid door de Zalker verdediging, maar op het allerlaatste moment ontbrak de scherpte waardoor zijn inzet ternauwernood werd geblokt.
De Reaalisten claimden nog even voor een strafschop toen Danny de Busser bleef liggen, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
Uit de directe tegenstoot scoorde Jorik Schuur met een strakke streep in de hoek de 1-1 gelijkmaker voor sv Zalk in de 37e minuut.
Na deze gelijkmaker wankelde Reaal en moest de verdediging alle zeilen bijzetten om overeind te blijven.
Een corner van Ben Hofstra veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het doel van Reaal waar doelman Machiel Werkman wederom zijn klasse liet zien. In de rebound nam Hendri Vinke een afvallende bal op zijn pantoffel, maar het schot zeilde rakelings over.
Vlak voor rust liet Reaal zich weer voorin zien waarbij Ayrton Neyenhuis en Kevin Dolman elkaar gemakkelijk wisten te vinden en Niels Willems in stelling werd gebracht, maar het rolletje van Niels Willems ging naast.
Met een 1-1 stand gingen we rusten.

In de tweede helft ontstond er een boeiend en levendig voetbalgevecht waarbij de Reaalisten met veel passie, strijd en inzet het duel naar hun hand wisten te zetten. De gasten probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar een poging van Gerben Hamer leverde niets op.
In de verdediging gaven Nick Hoekman, Remco Drenth, Stefan Wermers en uitblinker Will vd Zande niets meer weg en op het middenveld gingen Ayrton Neyenhuis, Niels Willems en Kevin Dolman voorop in de strijd.
Er werden felle duels uitgevochten waardoor Reaal Dronten het initiatief naar zich toe wist te trekken.
In de 58e minuut bezorgde de sterk spelende Will vd Zande met een schitterende breedtepass de bal op de stropdas bij Danny de Busser.
Op volle snelheid stormde Danny de Busser op het Zalker doel af om vervolgens de trekker over te halen voor de 2-1 voorsprong voor Reaal.
De mouwen werden nu helemaal opgestroopt want de rood zwarte duivels roken nu bloed en gingen ontketend op zoek naar meer.
Trainer Henk Posthuma bracht nu met nieuwkomer Yanniqc Neyenhuis meer vuurwerk en dynamiet in de ploeg waardoor sv Zalk helemaal werd teruggedrongen. In de Zalker verdediging gingen Georgie Huisman, Gerrit de Weerd en Hendri Vinke de strijd aan, maar zij konden geen vat krijgen op de Reaal spitsen Danny Mol & Danny de Busser.
Een inzet van Kevin Dolman werd met zijn vingertoppen door Zalk doelman Berry Wagterveld over de lat getikt en een prachtige voorzet van Niels Willems op Danny Mol werd op het nippertje weggewerkt.
In de 78e minuut stuurde Kevin Dolman met een steekbal binnendoor Danny de Busser op avontuur voor de 3-1.
De manier hoe Danny de Busser de Zalker doelman omspeelde om vervolgens vanuit de moeilijke hoek tot scoren te komen was typerend voor deze wedstrijd.
Trainer Henk Posthuma gaf zijn spits de dikverdiende publiekswissel en bracht met het jonge talent Maarten Kempenaar nog wat extra vuurwerk in de ploeg. In de slotfase waren Niels Willems, Ayrton Neyenhuis en Maarten Kempenaar dichtbij een doelpunt en moest de doelman van Zalk tot het uiterste gaan om een schot van Yanniqc Neyenhuis te pareren.
In de 90e minuut zorgde het goudhaantje Maarten Kempenaar voor de slagroom op de taart door Reaal Dronten naar een dikverdiende 4-1 overwinning te schieten.
Het gehele team verdiend een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat want er stond een hechte eenheid in het veld.
Met strijd, passie en beleving werd voor de allereerste keer van Zalk gewonnen.
Man of the Match: Danny de Busser.

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij Batavia'90 in Lelystad en deze wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark De Doggersbank. De voorbeschouwing volgt later!
Door een 2-1 overwinning op Batavia'90 heeft Olympia'28 de eerste periodetitel voor zich opgeeist.