Jodi de Boer.
Jodi de Boer. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten viert feest na nipte zege in Leeuwarden

Sport

Asv Dronten heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E de eerste periodetitel in de wacht gesleept. De Drontenaren wonnen zelf met 1-2 bij Leeuwarder Zwaluwen, terwijl ‘d Olde Veste ’54 met 3-0 verloor van Balk. Door die resultaten mocht asv Dronten de flessen ontkurken. 

Het was een gevecht tussen een ploeg of vier. Asv Dronten had voor de laatste speelronde de beste papieren, maar ook onder andere ‘d Olde Veste ’54 en Balk zaten nog op het vinkentouw. Die teams speelden zaterdag een onderling duel, door 3-0 gewonnen door Balk. Daardoor zou asv Dronten zich bij een zege tot periodekampioen kronen.

Welles en De Boer scoren
De Drontense formatie moest zaterdag zien te winnen van Leeuwarder Zwaluwen en dat leek in het eerste bedrijf geen probleem te worden. Miquel Welles opende al na zestien minuten de score en net voor de rust werd die marge verdubbeld. Jodi de Boer haalde van net buiten het strafschopgebied uit en door een megafout van de Leeuwardense goalie werd het 0-2. Hij liet het schot zo door zijn vingers glippen.

Kansen zat
Na de rust kreeg asv Dronten de nodige kansen om het duel definitief in het slot te gooien. De bezoekers speelden in de eerste fase na de thee de nodige kansen bij elkaar, maar onder meer Martijn Timmer en Dennis van Vuuren wisten niet te scoren. Leeuwarder Zwaluwen deed dit na een kwartier in de tweede helft wel en daardoor werd het toch nog spannend.

Die spanning zorgde uiteindelijk niet voor een puntendeling. Jodi de Boer had zelfs nog voor de 1-3 kunnen tekenen, terwijl Leeuwarder Zwaluwen na de aansluitingstreffer geen hele grote kansen meer kreeg. Zodoende bleef het bij 1-2 en bemachtigde asv Dronten de eerste prijs van het seizoen. Een bijzonder knappe prestatie.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden