BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wint weer, prettig weerzien voor Van den Brink

In de derde klasse B heeft BAS zaterdagmiddag met 3-0 weten te winnen van Rood-Wit ’58. De Biddinghuizenaren waren over de volledige negentig minuten de betere partij en dat resulteerde in de derde achtereenvolgende zege. Prettig voor trainer Bert van den Brink, die vorig jaar nog werkzaam was bij Rood-Wit.

Van den Brink en Rood-Wit ’58 gingen niet heel lekker uit elkaar. Coach en club hadden al een overeenkomst om een jaar door te gaan, totdat de positie bij BAS vrijkwam. De trainer kon bij positieverbetering nog onder zijn nieuwe verbintenis uit en zo gebeurde. Van den Brink trok naar BAS, dit tot ontsteltenis van zijn toenmalige werkgever.

Weinig kansen
Een pittig potje, zou je dus denken. Rood-Wit ’58 dat er flink op klapt, om even te laten zien dat de coach een verkeerde keuze heeft gemaakt. Niets was echter minder waar, want BAS was simpelweg feller, scherper en vooral beter dan de oude ploeg van de coach. In de eerste helft resulteerde dat nog in weinig kansen en geen goals, maar in de tweede helft lukte dat wel.

Kort na de rust opende middenvelder Mark Schaap via het been van een tegenstander de score en even later was Sven Geling de gevierde man. Een vlot lopende aanval kwam via de uitblinkende Nabil Essaddouqi terecht bij de jongeling, die de bal zo in het lege doel kon schuiven: 2-0.

Aanhaken
BAS bleef de baas, ook toen de wedstrijd al beslist was. Net voor het einde mocht captain Stefan Tolhoek nog vanaf de strafschopstip scoren, waardoor het uiteindelijk in 3-0 eindigde. De Biddinghuizenaren klommen daardoor naar een zevende positie en haakten aan bij de subtoppers.