OFW.
OFW. ©maartenheijenk.nl

Geen OFW-appartementen wel woningen voor senioren aan De Voor

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wilde aanvankelijk 36 huurappartementen realiseren aan De Voor in Biddinghuizen. Inmiddels ziet OFW het echter niet meer zitten en wil de woningcorporatie de aangekochte grond terugverkopen aan de gemeente. B en W hebben daar wel oren naar. Zij hopen dat er koopwoningen voor 55-plussers kunnen worden gebouwd.

OFW wil om financiële redenen afzien van de bouw van de huurappartementen. Ook twijfelt de corporatie eraan of er in Biddinghuizen nog behoefte is aan nieuwe appartementen in het centrum.

B en W vinden het belangrijk dat er in dit deel van het centrum van Biddinghuizen daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Daarom wordt de gemeenteraad voorgesteld het stuk grond terug te kopen voor 480.000 euro.

Senioren

,,Door de nabijheid van diverse voorzieningen is de locatie aan De Voor zeer geschikt voor senioren’’, schrijft het college. Als de raad het licht op groen zet, wil de gemeente op zoek gaan naar een ontwikkelaar -bij voorkeur uit Dronten- die er een nieuw project wil realiseren.