Susan Lammerts (archieffoto).
Susan Lammerts (archieffoto). Flevoruiters

Susan Lammerts en Tarzan komen 0.06 seconde tekort

Sport

PUTTEN - Susan Lammerts heeft een tweede prijs gewonnen bij de wedstrijd om de Zilveren Cap in Utten. Met haar D-pony Tarzan sprong ze twee foutloze parcoursen in de klasse M. In de kwam ze zeshonderdste van een seconden te kort voor goud.

Verslag Flevoruiters:

Daniël Haver en zijn C-pony Hiawatha maakten hun debuut in de klasse M. Dit verliep super. Daniël en Hiawatha sprongen tweemaal foutloos rond en eindigden tweemaal op de twaalfde plek in een deelnemersveld van achtentwintig.

Zaterdag werd er een springwedstrijd georganiseerd in Hierden. Cees Frederiks sprong met zijn paard Elon H foutloos in de klasse B naar de vijfde prijs toe. In de klasse L was er voor Annie Claassen met Eva-Sijgje een derde prijs en Marit Hoekstra won met Vacandra in deze klasse de vierde prijs. In de klasse M sprongen er vier Flevoruiters op rij naar de prijzen toe. Nog een derde prijs was er voor Annie Claassen. Deze keer met haar paard Enzo. 

Ook dubbel foutloos bleven Annyck Touw en haar paard Bulanka-rose. Zij wonnen de vierde prijs. Corné van Zanten en zijn paard Extra Vaillant bleven foutloos in het basisparcours en sprongen ook de barrage foutloos rond en wonnen hier de vijfde prijs mee. In ook een dubbel foutloos gesprongen parcours wonnen Iris van der Weijden en haar paard Asjemenou de zesde prijs.

Lelystad

Zaterdag en zondag werd er dressuur gereden bij Maverick Stables in Lelystad. Zaterdag kwamen de paarden de ring in. Renate van Ittersum reed daar met haar paard Giovanni twee mooie proeven in de klasse B. Met 205 punten en 206 punten won zij een eerste en een tweede prijs. Met deze prestatie waren zij de beste combinatie over twee proeven en gingen met een mooie statiedeken naar huis. Myrthe van der Weele ging in Lelystad voor de eerste keer op een echte wedstrijd van start. Met haar pony Bandit won zij met 186 punten en 185 punten tweemaal de eerste prijs in de klasse B. 

Haar zus Angelique deed in Lelystad ook voor de eerste keer mee en behaalde in de klasse B 177 punten en 173 punten. Super tevreden ging de familie van der Weele weer naar huis terug. Ook super trots waren zondag Susan Benedictus en haar moeder. In de klasse B won Susan met haar D-pony Carn Hill Girl met 188 punten en 191 punten tweemaal de eerste prijs. Met twee goed gevulde enveloppen ging Susan weer naar huis. 

Niels Remijn en zijn D-pony Sambuco mochten na drie maanden geen wedstrijd gereden te hebben zondag weer op pad. In de klasse L1 wonnen zij met 194 punten en 195 punten tweemaal de tweede prijs.

Wedstrijd op zaterdag 31 oktober in Putten

  • Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - finale: 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 31 oktober in Hierden

  • Cees Frederiks - paard Elon H - springen klasse B - 5de prijs
  • Annie Claassen - paard Eva-Sijgje - springen klasse L - 3de prijs
  • Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 4de prijs
  • Annie Claassen - paard Enzo - springen klasse M - 3de prijs
  • Annyck Touw - paard Bulanka-rose - springen klasse M - 4de prijs
  • Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse M - 5de prijs
  • Iris van der Weijden - paard Asjemenou - springen klasse M - 6de prijs

Wedstrijd op zaterdag 31 oktober in zondag 1 november in Lelystad

  • Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse B - 1ste en 2de prijs
  • Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
  • Susan Benedictus - D-pony Carn Hill Girl - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
  • Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L1 - 2de en 2de prijs