Jesper Dinger.
Jesper Dinger. Zuiderzeezwemmers

Lisanne van der Heide klopt Cyntia Smit op het nippertje

WEZEP - Lisanne van der Heide van de Zuiderzeezwemmers heeft zaterdag in Wezep de 200 meter wisselslag gewonnen in een mooie tijd van 2.36.46. Vlak achter haar eindigde Cynthia Smit op de tweede plaats.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,Verschillende wedstrijden stonden er afgelopen weekend op het programma van de Zuiderzeezwemmers. De minioren en junioren hadden een wedstrijd in het prachtige zwembad van Vaassen waar ze wat extra wedstrijd ervaring op konden doen. De meer ervarener zwemmers, die de lange wedstrijd afstanden waarderen gingen naar Wezep voor een LAC wedstrijd.

Minioren meet

De minioren Meet wordt door het seizoen heen vijf maal gezwommen, steeds bij een andere deelnemende club. De Zuiderzeezwemmers zwemmen dit circuit met de clubs uit Apeldoorn, Wapenveld, Zutphen en Vaassen.

De zwemmers van ZZZ deden het uitstekend, zelfs de nieuwere zwemmers wisten zich bij de besten van een programma te zwemmen tijdens dit eerste deel. De gemiddelde prestatie lag behoorlijk hoog door de prachtige persoonlijke verbeteringen die er werden gezwommen.

Bij de club wordt elke maand extra aandacht besteed aan één slag, de afgelopen maand was dat de vrijeslag, dit werpt zijn vruchten af, want er werd op deze slag geweldig gepresteerd. De grootste verbetering was voor Marith Tonkens die haar 50m vrij met bijna 17 seconden aanscherpte naar 48.94 dit leverde haar een mooie vierde plaats op.

Myrthe Dam en Jesper Dinger

Programma winst was er voor Myrthe Dam en Jesper Dinger (foto) die beiden hun tweede wedstrijd zwommen, Myrthe wist de 50m vrij te winnen in 45.75 en Jesper won de 50m schoolslag in 52.97 een pr. en prachtige prestaties voor deze beginnende wedstrijd zwemmers.

Didi Gest verbeterde haar tijd op de 50m vrij en won de race in 32.97. Tweede plaatsen waren er voor: Mandy Hagting op de 50m vrij, zij tikte aan in 46.45. Kimberley Olieman wist op twee afstanden als tweede aan te tikken, ze deed dit in een spannende race op de 50m vrij in 45.93 een pr van ruim 10 seconden en op de 50m schoolslag in 54.59 wederom een pr. Ilse Tonkens zwom zich ook met een geweldig pr naar een tweede plaats, zij tikte aan op de 100m school in 1.42.98.

Lotte Venhuizen die haar eerste wedstrijd zwom in de jongste categorie wist tweede te worden op de 25m vrij in 21.96 en op de 25m school in 29.47 een prachtige opsteker voor dit jonge lid. Derde plaatsen gingen er naar Myrthe Dam op de 50m school in 54.63, Didi Gest op de 100m school in 1.44.82, Wendy Kasteel op de 50m school in 56.69, Ilse Tonkens op de 50m vrij in een pr van 37.31 en Gijs Vesseur op de 50m vrij in een flink pr van 46.34.

Lange Afstand Competitie

Ook in Wezep werd netjes gezwommen. Hier stond voor de meeste zwemmers de 200m wisselslag en de 800m vrijeslag op het programma. De 200m wisselslag wist Lisanne v/d Heide winnend af te sluiten in een tijd van 2.36.46 vlak achter haar eindigde Cynthia Smit op een tweede plaats in een mooi pr van 2.37.36.

Bij de heren was Ted Ruiter op deze afstand de snelste Zuiderzeezwemmer, hij eindigde op een 7e plaats in 2.34.09 een pr. Natuurlijk was ook de overwinning op de 800m vrijeslag voor onze lange afstand zwemster Lisanne v/d Heide. Ze tikte ruimschoots als eerste aan in een mooie tijd van 9.48.06, er waren zelfs maar twee heren sneller dan haar.

Cynthia Smit leverde de grootste verbetering, ze werd derde in 10.51.94 hiermee verbeterde zij haar tijd van vorig jaar met ruim een minuut, een prachtige prestatie voor deze 14 jarige zwemster. Patrick Kip was bij de heren de snelste Zuiderzeezwemmer op deze afstand, hij tikte aan in een tijd van 10.24.34 goed voor een 6e plaats en een pr van ruim een halve minuut.''