Dronten kijkt naar mogelijkheden voor grootschalige studentenhuisvesting

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is met CAH Vilentum in gesprek over de ontwikkeling van grootschalige studentenhuisvesting. ,,Deze gesprekken bevinden zich nog in een pril stadium'', zei wethouder Peter van Bergen donderdag tegen de gemeenteraad.

De fractie van het CDA maakt zich zorgen over het tekort aan studentenwoningen en had daarover vragen gesteld aan de wethouder. Deze antwoordde dat hij die signalen ook had ontvangen, maar merkte er wel bij op dat dit probleem zich aan het begin van ieder studiejaar voordoet: ,,Studenten moeten daarin ook hun weg vinden.’’

Spreidingsbeleid

De wethouder weet niet precies hoeveel studenten op zoek zijn naar een kamer. Hij vertelde dat er in Dronten voldoende ruimte is om kamers aan studenten te verhuren, maar voegde er wel aan toe dat de gemeente niet alle verzoeken honoreert. Dat komt bijvoorbeeld door het ‘spreidingsbeleid’ van de gemeente.

Van Bergen merkte op dat arbeidsmigranten vaak op zoek zijn naar vergelijkbare huisvesting als studenten.

Ouderejaars stromen niet door

Een probleem is volgens de gemeente dat er te weinig doorstroming is op het eigen complex van Vilentum op De Drieslag. Deze huisvesting is vooral bedoeld voor eerstejaars studenten, maar doordat ouderejaars er blijven wonen, is er voor de beginners geen plek.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden