Afbeelding
Flevonice

4.500 Vrijkaartjes voor de openingsdag van Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN ­- De gemeente Dronten en Flevonice geven 4.500 vrijkaartjes weg voor de openingsdag van de ijsbaan van Flevonice op zaterdag 28 november. De kaartjes kunnen worden besteld via de website.

De actie is een onderdeel van een promotiecampagne van de gemeente Dronten. ,,Met de samenwerking tussen Flevonice en de gemeente kunnen we inwoners op een leuke manier kennis laten maken met zowel de gemeente als één van haar belangrijkste attracties’’, aldus communicatieadviseur Robert van Vliet van de gemeente.

In het teken van ijs

Tot begin maart staat Flevonice weer in het het teken van ijs. Bezoekers kunnen schaatsen op de 3 ­kilometer en 400 ­meter ijsbanen. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven op een krabbelbaan, glijbaan en speeltuin. 

Voor het nieuwe winterseizoen realiseerde Flevonice daarnaast ook een 60­ meter lang kluunparcours en een nieuw koek en zopieplein langs de ijsbaan.

Op blote voeten over ijs

Naast de start van het winterseizoen staat 28 november ook nog in het teken van de War Child Ice Challenge: op blote voeten duizend meter lopen over ijs. Met de uitdaging wordt geld ingezameld voor een project van War Child.

Speciale gast die avond is 'iceman' Wim Hof, die een trainingssessie verzorgt voor deelnemers.

Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden