Wethouder Peter van Bergen
Wethouder Peter van Bergen ©maartenheijenk.nl

Veel complimenten voor overgang sociale domein naar gemeente

Gemeente

DRONTEN - B en W en met name wethouder Peter van Bergen werden vanavond door de gemeenteraad overladen met complimenten over de overgang van het sociale domein van het rijk naar de gemeente. Dat gebeurde tijdens de begrotingsbehandeling. De wethouder schoof de complimenten door naar de mensen ‘in het veld’.

De drie transities in het sociale domein (Awbz naar Wmo, Participatiewet, Jeugdwet) per 1 januari vormden voor de gemeenten een hele klus, vooral omdat het gepaard ging met bezuinigingen. Volgens vrijwel alle fracties in de gemeenteraad is dat in Dronten uitstekend verlopen. Ook de gemaakte fouten zijn volgens de raadsleden goed rechtgezet.

Medewerkers en vrijwilligers

Wethouder Van Bergen (Leefbaar Dronten) was blij met die positieve woorden, maar betrok vooral de medewerkers van de gemeenten erbij, alsmede de medewerkers van de zorginstellingen en maatschappelijke instellingen en vooral de vrijwilligers. ,,Zij verdienen alle lof voor de wijze waarop het verloopt in de gemeente Dronten’’, zei de wethouder.

De wethouder benadrukte dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken over de financiën: ,,We zitten nog maar aan het begin van het vierde kwartaal, maar ik mag de voorzichtige verwachting uitspraken dat we voor alle transities binnen de budgettaire kaders blijven.’’