De Hoeksteen in Swifterbant.
De Hoeksteen in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Dit jaar geen Kerstmarkt na veranderingen in De Hoeksteen

Algemeen

SWIFTERBANT - De traditionele kerstmarkt in De Hoeksteen gaat dit jaar niet door. Met 50 standhouders en 1.500 bezoekers was de markt altijd een groot evenement in Swifterbant, maar door de onduidelijke toekomst van het kerkcentrum hebben de organisatoren de markt deze zomer al afgeblazen.

Kerkcentrum De Hoeksteen draait sinds kort volledig op vrijwilligers. Toen de activiteitencommissie van de gezamenlijke kerken deze zomer bij elkaar zat, was er alleen bekend dat het kostersechtpaar zou verdwijnen. Verder waren er op dat moment vooral vraagtekens.

,,We hebben ons in juli afgevraagd: lukt het allemaal wel? Wij willen geen half werk leveren en wilden het alleen laten doorgaan als we net zo’n goede en gezellige kerstmarkt konden neerzetten als voorheen. Daar hadden we geen vertrouwen in’’, aldus organisator Sally Evertse.

De organisatie heeft haar beslissing in september al bekend gemaakt. Pas recent lijkt het door te dringen tot de bevolking van Swifterbant. Op facebook leidde dat deze week tot heftige reacties.