Leden van de ouderenbonden te gast bij de gemeenteraad.
Leden van de ouderenbonden te gast bij de gemeenteraad. ©maartenheijenk.nl

Ouderenbonden dringen bij gemeente aan op eindelijk een ouderenbeleid

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft geen ouderenbeleid, vinden de samenwerkende ouderenbonden. Zij gaan binnenkort een nota vaststellen en overhandigen aan de gemeente. KBO, PCOB en de oud-voorzitter van de ANBO hopen dat de gemeente hiermee aan de slag gaat.

Fred van Bree bevindt zich in een merkwaardige spagaat. Enerzijds heeft hij de nota geschreven die moet leiden tot een ouderenbeleid bij de gemeente Dronten, anderzijds is hij de afgelopen week afgetreden als ANBO-voorzitter. Hij heeft daarom besloten het komende jaar lid te blijven van de ANBO, om op die manier invloed te kunnen uitoefenen op het gemeentelijk beleid.

De ANBO heeft geen afdelingsbestuur meer. ,,Maar op landelijk niveau blijft de ANBO gewoon aan belangenbehartiging doen. Daar is op zich niets mis mee, daar zijn ze goed in’’, aldus de oud-voorzitter.

Alleen incidenteel

,,Op lokaal niveau ga ik me inzetten om ouderenbeleid in de gemeente Dronten van de grond te krijgen. Dat is er namelijk niet. Er gebeuren wel incidentele dingen, maar het overlegorgaan van de ouderenbonden is bezig om de gemeente nadrukkelijk te verzoeken ouderenbeleid op te zetten. Daarvoor hebben wij een uitgebreide nota gemaakt.’’

Van Bree heeft de nota geschreven en er is over dit concept overlegd met de afdelingsbesturen van de andere bonden. ,,Op 17 november hopen we er een besluit over te nemen’’, aldus de initiatiefnemer.

,,Wij vertegenwoordigen bijna 30% van de bevolking van 55 jaar en ouder. Dat is een belangrijke reden om te zeggen: politiek en gemeente ga ermee aan de slag. We geven ze hiervoor een hele goede leidraad.’’

Lees ook: