Biddinghuizen
Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl

Wingerdpark houdt zaterdag een boomplantdag in Biddinghuizen

Biddinghuizen

DRONTEN - Op de locatie van de voormalige basisschool De Wingerd komt een speel-, doe- en plukpark. Morgenochtend (zaterdag 14 november) wordt daar om elf uur een boomplantdag gehouden.
 
,,Samen met de bewoners van Kopakker, Waterkant, Binnenkant en Buitenkant in Biddinghuizen geven wij het Wingerdpark gestalte’’, schrijft Yvonne Verver van het kernteam Wingerdpark.

Buurtinitiatief

Na de sloop van de school wilden buurtbewoners op deze plek iets leuks maken waar iedereen plezier aan kan beleven: ,,Zo is het idee ontstaan om er een speel- doe en pluk park van te maken. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij is er een ontwerp gemaakt door Steven Kamerling van Arcadis. Dit ontwerp wordt momenteel gerealiseerd.’’

De afgelopen tijd is er al een asfaltpad aangelegd, een speelheuvel gerealiseerd, er zijn bloemperken gerealiseerd en er is een insectenhotel gebouwd.

Feestelijke happening

De boomplantdag is een belangrijk moment in de realisatie van het park en het kernteam wil er dan ook een feestelijke happening van maken.

,,We zijn verheugd dat deze dag mede dankzij de steun van Stichting Bouwen aan Biddinghuizen, gemeente Dronten, KNHM, Oranjefonds, stichting Landschapsbeheer Flevoland en Bernardfonds mogelijk is.’’