Duo Ongeremd
Duo Ongeremd Suusfoto

Biddinghuizen organiseert 'Serious Dorpsfestival' rond 3FM-actie

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er komt een '24 uurs Serious Dorpsfestival' in Biddinghuizen. De actie moet geld in het laatje brengen voor 3FM Serious Request. Een groep enthousiast inwoners hoopt zoveel mogelijk dorpsgenoten te kunnen mobiliseren.

Persbericht Biddinghuizer Serious Dorpsfestival:

,,Het Biddinghuizer Serious Dorpsfestival start gelijk met Serious Request in Heerlen. Vanaf vrijdag 18 december 21.00 uur is dorpshuis Het Koetshuis 24 uur lang boordevol activiteiten voor jong en oud. Ook met elementen van de landelijke 3FM actie.

Initiatief van HediDarts

Het idee om als dorp in actie te komen voor Serious Request is ontstaan tijdens een dartavond van HediDarts. De beheerders van dorpshuis Het Koetshuis zegden meteen hun medewerking toe. Een mooie manier om als dorp samen wat te doen voor het goede doel. En wel in de vorm van een festival. Welke 3FM luisteraar kent Biddinghuizen niet… Met Lowlands en Defqon hét festivaldorp van Nederland. En dat willen zij laten zien! Wie weet komt er wel een 3FM dj naar het dorp om verslag te doen.

Vaker ludieke activiteiten

Joke Harms, beheerder van Het Koetshuis: ‘Wij werken vaker mee aan ludieke acties of activiteiten. Dat hoort bij een dorpshuis en past bij Biddinghuizen.’ Een voorbeeld is dwars door Het Koetshuis fietsen tijdens de ATB Challenge en de actie Bas4Sas. ‘Toen Sharon Kips meedeed aan X Factor, hebben we als dorp met z’n allen live naar de finale gekeken in de sportzaal. Wat een feest was het toen ze won.’

Samenwerkingen

Nadat het idee geboren was, benaderden de beheerders van Het Koetshuis de andere gebruikers van het dorpshuis om mee te werken met een activiteit. Velen reageerden enthousiast. Het dorpsfestival is van en voor alle inwoners bedoeld. Daarom worden er meer samenwerkingen gezocht. Met stichting IJsvogel, het bedrijfsleven, de winkeliers, scholen en instanties.

Programma festival

De betrokken vrijwilligers zijn druk bezig om het programma voor het Biddinghuizer Serious Dorpsfestival rond te maken. Binnenkort volgen oproepen aan inwoners om hierbij te helpen. De BAS-verenigingen bieden in ieder geval 24 uur sport en darts. De dj’s (Ane Sybesma en Wilco den Teuling) draaien 24 uur muziek.

Ook kun je de beruchte groentesapjes drinken en in de bar uiteraard via een scherm live de beelden uit het Glazen Huis volgen. En met al je vrienden samen een ‘Rode Kruis brancard vol bier’ bestellen. Kom ook lekker eten. ’s Nachts is er patat, in de morgen staat een heerlijk ontbijt klaar. Geniet van een lekkere lunch of schuif zaterdagavond aan bij het stamppottenbuffet.

Om deel te nemen aan de activiteiten, moet je uiteraard geld betalen. Alle opbrengsten worden namens het dorp naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht.

Goede doel 

Dit jaar staat Serious Request stil bij de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die slachtoffers zijn van een oorlog. Beroofd van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen om straks een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf.

Het Rode Kruis helpt hen te ondersteunen om vaardigheden te leren die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen.''

Aanmelden: bhzsr15@gmail.com.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden