Afbeelding
Amor Musae

Scholieren uit de beide dorpen geven concert in De Hoeksteen

Swifterbant

SWIFTERBANT -  Zo’n 40 jongens en meisjes uit Swifterbant en Biddinghuizen geven vrijdag 20 november om 19.30 uur na acht groepslessen op een koperen blaasinstrument, een trommel of een xylofoon een concert in De Hoeksteen.

Dit is het dertiende jaar dat de muziekverenigingen Amor Musae uit Swifterbant en Maris Sonores uit Biddinghuizen in samenwerking met Meerpaal/CKV een scholenproject voor kinderen uit groep 5 en 6  van de zes basisscholen organiseren.

Het project start met een kennismakingsles door de docenten Rudolf Weges en Ciska Terpstra. Daarna kunnen de kinderen kiezen voor acht groepslessen op deze instrumenten. Meerpaal/CKV verzorgt de lessen op locatie in Swifterbant en Biddinghuizen en de muziekverenigingen zorgen voor een passend instrument.

Ook de jeugdorkesten

Als slot van het project geven de leerlingen een concert samen met de jeugd van beide verenigingen. Er musiceren dan zo’n 70 jongeren samen. Ook de jeugdorkesten laten een paar stukjes muziek horen. Dit slotconcert is beurtelings in Biddinghuizen en Swifterbant.