Hinke Kuindersma houdt tijdens het open huis van het vogelringstation een vogeltje vast.
Hinke Kuindersma houdt tijdens het open huis van het vogelringstation een vogeltje vast. ©maartenheijenk.nl

Wandeling bij Kamperhoek is een hele belevenis

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het natuurgebied Kamperhoek bij de Ketelbrug is normaliter gesloten voor het publiek. Wel zijn er regelmatig wandelingen. Vrijwilliger Alie Wiersma raadt het iedereen aan om een keer mee te gaan.

Het natuurgebied Kamperhoek is relatief onbekend. Vanaf de A6 zien dagelijks honderden automobilisten een bos liggen, maar de meesten hebben geen benul van de rijkdom aan flora en vooral fauna.

,,Het is een voormalig zanddepot dat is omgetoverd in een plas met een moeras. Het is rijk aan vogels en zoogdieren. Het moeras is afgesloten voor publiek, maar het bos is vrij toegankelijk. Er is een vogelkijkhut met uitzicht op de plas en het moeras en er loopt een gemarkeerde wandelroute door het gebied’’, zo schrijft het Flevo Landschap op haar website.

Een belevenis

Kamperhoek bestaat uit 44 hectare bos, 23 hectare moeras en 25 hectare grasland. Door die combinatie is het volgens Alie Wiersma een belevenis om onder haar leiding aan een ochtend- of avondwandeling mee te doen.

,,We kunnen van tevoren natuurlijk niet zeggen wat je ziet: het blijft de natuur, we lopen niet in een dierentuin. Maar je ziet ongetwijfeld veel vogels, zoals baardmannetjes en blauwborstjes. Daarnaast hebben we hier vossen en lopen er reeën. Het is heel divers.’’

Zie ook: www.flevo-landschap.nl.