Wereldreizigers gaven Swift '64 zetje in de goede richting

Sport

Swift '64 won afgelopen zaterdag de eerste Dronter derby in de vierde klasse C. In Dronten was Swift door goals van Tom Roskam en David van Mook met 1-2 te sterk voor Reaal. Naar nu blijkt werd de eerste aanzet voor een derbyzege al eerder op de dag gegeven. De selectie van Swift ontving namelijk een bericht vanaf de andere kant van de wereld. 

Wouter Griekspoor en Tim Grovenstein zijn beide echte Swift-mannen. Eerstgenoemde speelde vorig seizoen zelfs nog in de selectie. De jongens zijn echter samen op wereldreis en missen daardoor vrijwel het hele voetbalseizoen. Toch blijven de twee betrokken, want voorafgaand aan de derby tegen Reaal verzonnen zij een liedje. Dit om hun voetbalvrienden een hart onder de riem te steken.

"Want zelfs zonder schoenen zijn die stakkers te verslaan"
De tekst van het liedje is maar wat duidelijk. Griekspoor en Grovenstein zingen bijvoorbeeld over Reaal-trainer Henk Posthuma die met pensioen moet en laten blijken niet onder de indruk te zijn van Reaal. "Want zelfs zonder schoenen zijn die stakkers te verslaan", zingt het duo. Als afsluiter hebben ze nog een boodschap voor het eerste elftal van Swift. Of ze even willen wachten met het promotiefeestje. "Want in juni zijn we daar."

De avonturen van Wouter Griekspoor en Tim Grovenstein zijn overigens hier te volgen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden