AZC Dronten
AZC Dronten ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Kogel voor het nieuwe AZC in Dronten nog niet door de kerk

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten presenteerde in oktober plannen voor een nieuw asielzoekerscentrum of een dependance van het bestaande AZC. Burgemeester Aat de Jonge dacht dat de zoektocht naar een geschikte locatie 3 à 4 weken zou duren. Precies vier weken later is er echter nog steeds geen duidelijkheid.

Op initiatief van de gemeenteraad zijn B en W dit najaar op zoek gegaan naar een mogelijkheid om extra vluchtelingen op te vangen. Daarbij kwam het college tot de conclusie dat in de gemeente Dronten een nieuw AZC voor 500 bewoners mogelijk moet zijn. Het streven was om dit AZC vóór de winter te openen, zo zei de burgemeester bij de presentatie van de plannen.

Deadline niet gehaald

Alhoewel velen het Ellerveld bij Biddinghuizen als mogelijke plek voor het AZC noemen, heeft de gemeente nog geen locatie bekend gemaakt. Inmiddels is duidelijk geworden dat de eigen deadline van 4 weken niet gehaald is.

Volgens verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen moet het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) eerst nog overeenstemming bereiken met de particuliere eigenaar van het terrein dat de gemeente voor ogen heeft. De gemeente kan daarbij alleen maar afwachten.

Zie ook: