Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Sinterklaas komt ook komende jaren niet aan in de haven

Algemeen

DRONTEN - Sinterklaas is vanmiddag aangekomen op het Redeplein in Dronten. Normaliter gebeurde dat aan de haven, maar vanwege de sloop van dat terrein was dat nu niet mogelijk. De organiserende stichting Activiteiten Dronten (StaDronten) kondigt aan dat de aankomst ook de komende jaren op het Redeplein is.

Sinterklaas en burgemeester Aat de Jonge vroegen de honderden kinderen op het Redeplein vanmiddag om hun mening. Slechts een enkeling bleek een voorkeur te hebben voor een aankomst in het centrum van Dronten. Verreweg de meeste kinderen gaven luidkeels te kennen dat de Sint volgend jaar weer in de haven moet aankomen.

Veiligheid

StaDronten meldt echter, dat aan de haven voorlopig veel te weinig ruimte is om een veilige aankomst te kunnen organiseren. De stichting wil niet het risico lopen dat er kinderen in de verdrukking en wellicht zelfs te water raken en meldt daarom dat van een terugkeer naar de haven vooralsnog geen sprake kan zijn.

Pas als over een aantal jaren de bouwwerkzaamheden in het havengebied afgerond zijn overweegt StaDronten de inkomst weer in de haven te organiseren.

Cabriolet

De zwarte pieten kwamen vanmiddag op het Redeplein aan op een tractor met daarachter een namaak-stoomboot. Sinterklaas arriveerde in een cabriolet. Vele honderden kinderen zongen de Sint toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 De Sinterklaasintocht van STADronten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden