De overhandiging van het eerste exemplaar.
De overhandiging van het eerste exemplaar. Ferdinand Zomerman

Boerderijboek beleeft mooie apotheose na spannende dagen

Cultuur

DRONTEN - ,,Wij hadden het boek zelf vrijdag ook pas voor ’t eerst in handen, dat was behoorlijk spannend’’, erkent voorzitter Kees Hermus van de stichting Boerderijboek Dronten. De theaterzaal van De Meerpaal was gisteravond te klein om alle belangstellenden te kunnen herbergen voor de presentatie van het boek. 1.100 van de 2.000 boeken zijn inmiddels verkocht.

Na het verschijnen van het Boerderijboek Swifterbant constateerde een vriendengroep uit Dronten in februari 2013 dat hun plaats eigenlijk ook zo’n boek verdiende. Er werden meteen spijkers met koppen geslagen. ,,Het idee kreeg vleugels’’, blikt Kees Hermus terug. 

45 Vrijwilligers

Er werd een stichting in het leven geroepen en maar liefst 45 vrijwilligers zijn ermee aan de slag gegaan, met name interviewers en fotografen. Het heeft uiteindelijk geleid tot een kleurrijk en lijvig boek van bijna 500 pagina’s en 2,75 kilogram. 

De presentatie van het boek in De Meerpaal was gisteravond een groot spektakel. Er waren zo’n 750 belangstellenden en dus was de theaterzaal van De Meerpaal te klein. Ongeveer honderd aanwezigen volgden het programma op het plein via een groot scherm.

Theaterprogramma

De vrijwilligers hadden een uitgebreid theaterprogramma samengesteld. Kinderen voerden het stuk Ghostbusters op en er was een optreden van de cabaretgroep ‘Twee boeren en een dominee’. Kees Hermus en burgemeester Aat de Jonge hielden een dialoog als ‘grondmonsternemers’ en de burgemeester nam het eerste exemplaar van het boek officieel in ontvangst.

De voorzitter kreeg na afloop uitsluitend lovende reacties. ,,Na 2,5 jaar noeste arbeid valt er wel wat van je af. Als dan ook het theaterprogramma in de smaak valt en de mensen zijn zo enthousiast over het boek, dan kun je alleen maar ontzettend tevreden zijn.’’

Het boek is voor € 25 te koop bij:

  • Voster in Dronten
  • Welkoop in Dronten
  • De Lapjeskat in Biddinghuizen
  • Primera in Swifterbant
 Aat de Jonge en Kees Hermus.
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden