ASVD-coach Wilbert Leendertse.
ASVD-coach Wilbert Leendertse. Ā©maartenheijenk.nl

Na twee overwinningen nu een nederlaag voor korfballers ASVD

Sport

RODENBURG ā€“ Na twee overwinningen moesten de korfballers van ASVD in hun derde wedstrijd een nederlaag incasseren. In Rodenburg verloren de Drontenaren met 24-20 van OWK.

ASVD/Kwoot speelde een slordige eerste helft en daarom keek men in de rust aan tegen een 12-9 achterstand. In de tweede helft ging het beter en bij een 21-19 achterstand leek ASVD weer aan te haken.

De strijdwijze van de groen-witten is om te spelen in een hoog tempo om van daaruit kansen te creƫren. Het maken van fouten ligt dan op de loer. En dat was wat er te veel gebeurde

Trainer Wilbert Leendertse: ,,We hebben vandaag te veel fouten gemaakt. Niet alleen aanvallend maar ook verdedigend. Dat konden we ons tegen deze geroutineerde tegenstander niet veroorloven. Bij 21-19 had ik er nog vertrouwen in, maar ook toen waren persoonlijke missers zowel aanvallend als verdedigend de oorzaak van de nederlaag. We verloren eigenlijk meer van ons zelf dan van OWK.ā€™ā€™

Scores:

  • Lisa Kouwenberg 5
  • Ingrid de Boer 4
  • Robin ter Woord 4
  • Vincent van Bussel 4
  • Johanneke Kievit 2
  • Alex Toes 1

Komende zaterdag speetl ASVD thuis tegen AVO uit Assen. Die wedstrijd bepaalt of de Drontenaren kunnen mee doen in de top van de eerste klasse.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden