Afbeelding
MSVD

Manifestatie moet jongeren warm maken voor modelspoorhobby

Algemeen

DRONTEN - De Modelspoor Vrienden Dronten (MSVD) houdt op vrijdag 18 en zaterdag 19 december een modelspoormanifestatie voor de jeugd. Dat gebeurt in de bibliotheek.

,,Doel van dit evenement is om het modelspoor in de belangstelling te plaatsen en de jeugd kennis te laten maken met alle handvaardige aspecten van de fascinerende modelspoorhobby’’, aldus de vereniging.

Zelf meehelpen

In samenwerking met de bibliotheek wordt een keur aan modelbanen tentoongesteld. De jeugd kan de modelspoorbanen bekijken, bedienen en meehelpen met het bouwen. Er worden voorbeelden gegeven voor het bouwen van landschappen, het maken van huisjes, bomen en de bouw van de treintafel. 

Ook kan de jeugd zelf ervaren hoe op afstand treinen en wissels worden bediend. Zowel handmatig, met de computer of met een iPad/IPhone. Buiten de Meerpaal zijn er eveneens activiteiten, zoals de stoomtram van Martin Verbeek.

Opening en prijsuitreiking

De manifestatie wordt op vrijdagmiddag om twee uur geopend door burgemeester Aat de Jonge. Zaterdagmiddag om vier uur reikt hij een publieksprijs en een vakjuryprijs uit.