Susan Lammerts met Tarzan.
Susan Lammerts met Tarzan. Flevoruiters

Ponyruiter Djairo de Glee wint eerste prijs in Dalerveen

Sport

DRONTEN - Djairo de Glee van de Flevoruiters sprong zaterdag met zijn D-pony ‘Kalypso r van het Juxschot’ in Dalerveen in de klasse Z naar de eerste prijs.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd in Apeldoorn de eerste selectie wedstrijd dressuur voor de ponys van de Kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland georganiseerd. In de klasse B categorie D/E waren er twee prijzen voor de Flevoruiters. Merel Lans en haar D-pony Joey Mk reden met 185 punten naar de vijfde prijs toe. De achtste prijs in deze klasse was voor Annick Maas. Met haar E-pony Antygo behaald Annick een score van 183 punten. In de klasse L1 was met 187 punten de vierde prijs voor Yda van Gastel met haar D-pony Basje.

De ponyclub Voorwaarts in Kootwijkerbroek organiseerde zaterdag een springwedstrijd. In de klasse M sprong Susan Lammerts met haar D-pony Kantje’s Lady een foutloos basisparcours. In de barrage helaas een balkje maar deze prestatie was goed voor de zevende prijs. In het tweede parcours sprong Susan met haar D-pony Tarzan dubbel foutloos rond in de klasse M en won de eerste prijs. Esther Lammerts sprong met haar D-pony Zero in de klasse B naar de achtste prijs toe.

Djairo de Glee sprong met zijn D-pony Kalypso r van het Juxschot zaterdag in Dalerveen in de klasse Z naar de eerste prijs toe.

Bij de Lelyruiters in Lelystad werd zaterdag dressuur gereden. Angelique van der Weele kwam daar met haar B-pony Bandit de ring in. In de klasse B won Angelique met 215 punten en 205 punten tweemaal de eerste prijs. Vijf winstpunten in twee proeven! Angelique vond het zelf heel goed gaan en is super trots weer naar huis gegaan.

Zaterdag sprongen de paarden bij Rantrime in Hierden. Voor Cees Frederiks was er in de klasse B met zijn paard Elon H in een foutloos parcours met 75 punten voor stijl een derde prijs. In dezelfde klasse won Johan Hanse met zijn paard Carola met 71,5 stijlpunten in een foutloos parcours de vijfde prijs. 
In de klasse L bleven Marit Hoekstra en haar paard Vacandra in het basisparcours en in de barrage foutloos en kwamen in de tweede tijd over de finish. Het rode lint was de beloning. Ook in de klasse L bleven Noah van Unen en haar paard Britney dubbel foutloos. Zij wonnen met deze prestatie de zesde prijs. Marjon van den Heijkant en haar paard Guidetti wonnen in een dubbel foutloos gesprongen parcours in de klasse L de negende prijs. De klasse M werd zaterdag in Hierden gewonnen door Iris van der Weijden. Met haar paard For Jump bleef Iris dubbel foutloos en zette de snelste tijd neer.

Op zondag 22 november werd in Sonnega het Konag Pompoenconcours georganiseerd. Hessel Hoekstra mocht met de familie Hanse in vrachtwagen mee naar dit door de Stuyvesantruiters georganiseerde concours. Jasper Hanse reed in Sonnega twee foutloze parcoursen maar viel net buiten de prijzen. Maud Hanse won in het tweede parcours een vierde prijs. Jasper en Hessel kwamen in een parcours direct op tijd samen aan de start. Hessel won met zijn D-pony Red Bull in de klasse M de derde prijs. Een gezellige en geslaagde dag in Sonnega!

Wedstrijd op zaterdag 21 november in Kootwijkerbroek
Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse M - 7de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 1ste prijs
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse B - 8ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 21 november in Apeldoorn
Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse B - 8ste prijs
Merel Lans - D-pony Joey Mk - dressuur klasse B - 5de prijs
Yda van Gastel - D-pony Basje - dressuur klasse L1 - 4de prijs

Wedstrijd op zaterdag 21 november in Dalerveen
Djairo de Glee - D-pony Kalypso r van het juxschot - springen klasse Z - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 21 november in Lelystad
Angelique van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 21 november in Hierden
Cees Frederiks - paard Elon H - springen klasse B - 3de prijs
Johan Hanse - paard Farole - springen klasse B - 5de prijs
Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 2de prijs
Noah van Unen - paard Britney - springen klasse L - 6de prijs
Marjon van den Heijkant - paard Guidetti - springen klasse L - 9de prijs
Iris van der Weijden - paard For Jump - springen klasse M - 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 22 november in Sonnega
Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - klasse M - 3de prijs

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden