Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Voetballers hervatten competitie, BAS nog altijd zonder goalie Westdijk

Sport

De Drontense voetballers komen, na een week van vrijheid, zaterdag weer uit in competitieverband. Eersteklasser asv Dronten speelt thuis tegen hekkensluiter Groen Geel, terwijl BAS het in de derde klasse B opneemt tegen Hulshorst. De vierdeklassers Swift en Reaal spelen respectievelijk thuis tegen Zalk en uit tegen Wijthmen.

Asv Dronten
In de eerste klasse E van het district noord speelt asv Dronten een thuisduel tegen nummer laatst Groen Geel. De Drontenaren zijn zelf koploper en zijn het dus aan de stand verplicht om met een overwinning van het veld te stappen. De ploeg speelde in de competitievrije periode geen oefenduel, waardoor de batterij vast en zeker weer helemaal is opgeladen. De ontmoeting tussen lijstaanvoerder en hekkensluiter begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

BAS
De Biddinghuizenaren benutten het vrije weekend door te sparren met WZC Wapenveld. Daar wist de ploeg vijfmaal te scoren en dat was maar net voldoende om met een zege aan de haal te gaan: 4-5. Zaterdag speelt BAS een uitduel bij Hulshorst, dat op dit moment op een negende plaats bivakkeert. BAS-trainer Bert van den Brink moet het in Hulshorst opnieuw doen zonder doelman Sander Westdijk, terwijl ook aanvaller Stefan Timmerman geblesseerd is. Hulshorst en BAS trappen om 14.30 uur af. 

Swift '64
Ook Swift '64 speelde in de vrije periode een oefenduel. Het nam het op eigen terrein op tegen Tollebeek en boekte een klinkende 4-1 overwinning. Swift '64 hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zalk, dat zomaar eens verrassend uit de hoek kan komen. Dat deed het al eerder, want onder meer Batavia '90 werd met liefst 5-0 over de knie gelegd. Voor Swift is het zaak om de positieve lijn voort te zetten, om zo de koppositie in handen te houden. 

Reaal Dronten
Reaal Dronten maakt zaterdag goede kans op een driepunter. De ploeg van trainer Henk Posthuma gaat op bezoek bij rode lantaarndrager Wijthmen, dat tot dusver alle wedstrijden in de vierde klasse C verloor. In Wijthmen kan Reaal weer beschikken over doelman Machiel Werkman en Ruben Geerts, die allebei een periode van blessureleed achter de rug hebben. Wijthmen en Reaal Dronten trappen om 14.30 uur af.

 


Voorbeschouwing vv Wijthmen - Reaal Dronten door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Komende zaterdag gaan de Reaalisten in het Zwolse buurtschap Wijthmen op bezoek bij de rode lantaarndrager van de 4e klasse C.
Afgelopen dinsdagavond ging Reaal Dronten in een oefenwedstrijd met 5-2 onderuit tegen de beloften van asv Dronten.
In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar het duel tegen vv Wijthmen en nemen we onze tegenstander even onder de loep.

Trainer Henk Posthuma kan zaterdag niet beschikken over de geschorste spelers Yanniqc Neyenhuis en Niels Willems terwijl ook Jeffrey vd Brakel nog steeds niet inzetbaar is.
Alle overige spelers lijken speelklaar en fit om naar Wijthmen af te reizen. 
Ondanks de 5-2 oefennederlaag tegen de beloften van asv Dronten kan Reaal Dronten terugkijken op een goede periode waarbij er tegen 's-Heerenbroek, Zalk en Batavia punten werden gepakt.
Nu doelman Machiel Werkman en Ruben Geerts weer terug zijn van blessures kan Reaal Dronten weer omhoog kijken.
Zaterdag moeten de Reaalisten oppassen voor onderschatting.

Tegenstander vv Wijthmen verloor tot nu toe tien competitiewedstrijden op rij en staan zonder punten troosteloos onderaan in de 4e klasse C.
De rood witten hebben nog nooit eerder zo'n slechte competitiestart meegemaakt en het trieste doelsaldo van 12 voor en 37 tegen zegt meer dan genoeg. De laatste twee wedstrijden tegen Olympia'28 en CSV'28 gingen met 1-3 en 2-5 verloren voor vv Wijthmen.
Toch zal het team ooit weer punten gaan pakken en daarom zullen de Reaalisten waakzaam en voorzichtig moeten zijn.
Het gevaar van gemakzucht en onderschatting ligt zaterdag op de loer.
De rode lantaarndrager zal supergemotiveerd zijn om tegen Reaal Dronten zijn eerste punten te gaan pakken.

Vorig seizoen eindigde vv Wijthmen op een 13e plek in de 4e klasse C met 17 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 29 voor en 60 tegen. De rood witten wisten 5 wedstrijden te winnen, speelden 2 keer gelijk en er gingen 17 wedstrijden verloren.
De thuiswedstrijd tegen Reaal Dronten eindigde in een 0-3 overwinning voor Reaal dankzij een hattrick van Jeffrey vd Brakel.
In Dronten wonnen de Reaalisten met 4-1 van vv Wijthmen.
Uit de laatste zes onderlinge ontmoetingen wist vv Wijthmen slechts eenmaal van Reaal Dronten te winnen want in 2012 gingen de Reaalisten met 4-1 onderuit in Wijthmen.
In 2013 hielden beide teams het op een 1-1 gelijkspel in Wijthmen.
Op sportpark De Munten trokken de Reaalisten aan het langste eind door drie keer op rij met 4-1, 3-2 en 4-1 te winnen.

Hoofdtrainer Marcel Poppe is aan zijn derde seizoen bezig bij vv Wijthmen en heeft de beschikking over een jonge selectie van 20 spelers met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud.
Het is een echte familieclub want de families van Gurp, Klei & Schonewille zijn goed vertegenwoordigt binnen de selectie.
De routine en ervaring moet vooral komen van de 26 jarige Sjoerd Beljon en de broertjes Rick, Rens, Wouter en Mark van Gurp.
De routinier Sander van Gurp is inmiddels gestopt, maar staat met 166 doelpunten als clubtopscorer aller tijden genoteerd.
De oudste speler bij vv Wijthmen is de 28 jarige Ramon Vosman terwijl Austin Ellinor & Erik Schonewille met 19 jaar de jongste spelers zijn.
Vorig seizoen was Austin Ellinor met 10 doelpunten de topscorer bij vv Wijthmen.

De voetbalclub vv Wijthmen werd op 28 April 1969 in de clubkleuren Rood Wit opgericht en heeft sportpark De Elshof als thuishaven.
Er liggen twee voetbalvelden op sportpark De Elshof.
Deze gezellige familieclub heeft ongeveer 200 leden onderverdeeld in drie seniorenteams, zes jeugdteams en een vrouwenteam.
Vanaf 1992 t/m 2007 schommelde vv Wijthmen tussen de derde en vierde klasse, maar de club speelde nooit hoger dan de derde klasse.
In het seizoen 2006-2007 kwamen de rood witten voor het laatst in de derde klasse uit.
Tot aan 2011 was vv Wijthmen een subtopper in de vierde klasse, maar de laatste vier seizoenen verlopen erg moeizaam waarbij vv Wijthmen tussen de 11e en 13e plek blijft schommelen.
Dit seizoen verloopt dramatisch voor vv Wijthmen want de rood witten verloren tien wedstrijden op rij en staan nu troosteloos onderaan.

Het zwolse buurtschap Wijthmen ligt ten noordoosten van Zwolle in de Marsweteringlanden en heeft ongeveer 600 inwoners.
In de volksmond wordt Wijthmen ook wel Wietmen of Wietem genoemd.
Even buiten het dorpje ligt het recreatiegebied De Wijthmenerplas.
De wedstrijd vv Wijthmen - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Elshof te Wietem.

Hieronder de voorspellingen voor de vierde klasse C:

vv Wijthmen - Reaal Dronten tussen de nummers 14 en 11.
Een staartduel in de onderste regionen in de vierde klasse waarbij Reaal Dronten moet oppassen voor onderschatting en gemakzucht.
Vorig seizoen werd het 0-3 voor Reaal Dronten dankzij een hattrick van Jeffrey vd Brakel. De thuisploeg staat puntloos onderaan en hunkert naar eerherstel. Een lastig potje voor Reaal Dronten dat aan zijn stand verplicht is om de punten mee naar Dronten te nemen. Een 2.

Swift'64 - sv Zalk tussen de nummers 1 en 5.
Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Zalk. De thuisploeg is na de 1-2 winst op Reaal de trotse koploper, maar kan het ook met deze weelde omgaan?
Tegenstander Zalk verpulverde het ambitieuze Batavia'90 met maar liefst 5-0 en ruikt bloed. Een spannende affiche en lastig te voorspellen, maar thuis in Swifterbant swingt Swift'64. Een 1.

vv Wilsum - Olympia'28 Hasselt tussen de nummers 10 en 2.
De thuisploeg sprokkelt de puntjes bij elkaar en hield vv Kampen op een 1-1 gelijkspel, maar krijgt in Olympia een zware dobber.
De groen witten uit Hasselt verloren verassend met 2-3 van EDON en hunkeren naar eerherstel. Het kan weleens spoken onderaan de IJsseldijk, maar Olympia heeft genoeg kwaliteit om deze storm te overleven. Een 2.

Batavia'90 Lelystad - VSW Windesheim tussen de nummers 3 en 13.
Is Batavia de grote klap bij sv Zalk te boven? zijn de Lelystedelingen in staat om weer aan te sluiten en bovenin mee te doen?
Tegen het laaggeklasseerde VSW is dit de gelegenheid om weer punten te pakken want VSW is na de 1-5 nederlaag tegen 's-Heerenbroek van slag. Batavia is aan zijn stand verplicht om VSW te verpulveren. Een 1.

Zwolsche Boys - vv Kampen tussen de nummers 6 en 8.
De Zwolsche Boys wonnen de stadsderby met 2-3 bij HTC en rukken nu langzaam op richting de subtop.
De Kampenaren hebben een aardige ploeg, maar krijgen in Zwolle met een hongerige en ambitieuze Zwolsche Boys te maken. Een 1.

s'-Heerenbroek - HTC Zwolle tussen de nummers 12 en 9.
Vorig seizoen werd het 3-1 op de Kandelaar en na de ruime 1-5 winst op VSW heeft 's-Heerenbroek vleugels en vertrouwen gekregen.
De gasten uit Zwolle hebben het moeilijk en lieten de laatste weken veel punten liggen. Een 1.

EDON Zwolle - CSV'28 Zwolle tussen de nummers 4 en 7.
Een interessante Zwolse stadsderby tussen het rare en vreemde EDON en het wisselvallige CSV'28 uit Stadshagen.
De thuisploeg staat keurig op een vierde plek en verrastte iedereen door in Hasselt met 2-3 bij kampioenskandidaat Olympia te winnen.
Eerder dit seizoen verloor EDON nog met 9-1 bij Swift'64, maar de Zwollenaren hebben zich goed hersteld en blijken een gevaarlijke outsider te zijn. 
Volgende week komt EDON in Dronten bij Reaal op bezoek.
De gasten uit Stadshagen draaien erg wisselvallig, maar wonnen hun laatste wedstrijd met 5-2 van Wijthmen. Een 1.