Rik Breemhaar is dichtbij een doelpunt.
Rik Breemhaar is dichtbij een doelpunt. ©maartenheijenk.nl

Groen Geel verdubbelt puntentotaal bij koploper asv Dronten

DRONTEN - Koploper asv Dronten heeft vanmiddag 1-1 gespeeld tegen het als laatste geklasseerde Groen Geel. De groen-witten kwamen in de eerste helft op 1-0, kregen na rust uit een counter de 1-1 om de oren en liepen zich daarna stuk op een Groningse muur.

Groen Geel had in eerste tien wedstrijden slechts één puntje verzameld. Ook dat gebeurde in een uitwedstrijd tegen een topper uit de eerste klasse E. Het tweede puntje, uitgerekend bij de koploper, werd dan ook uitbundig gevierd.

Nooit heel gevaarlijk

Asv Dronten had verreweg het meeste balbezit, kreeg tientallen halve kansjes, maar werd eigenlijk nooit heel gevaarlijk. Nadat Jodi de Boer en Rik Breemhaar iets tekort kwamen, loste Groen Geel na een kwartier al het eerste waarschuwingsschot: een knal op de lat.

In de 25ste minuut lepelde Boyd Besselink de bal na een afgeslagen aanval vanaf 20 minuten keurig over de keeper: 1-0. Schoten van Besselink en Jeroen van der Meer waren daarna dreigend en De Boer miste oog-in-oog met de keeper. Alle balbezit en omsingelingen leidden echter niet tot een tweede doelpunt.

Eén counter

Ook na rust was asv Dronten de betere ploeg. Eén counter van de Groningers brak de ploeg uiteindelijk op. Doelman Jovan Tromp werd in de 65ste minuut gepasseerd: 1-1. Het was voor Groen Geel het signaal om zich massaal terug te trekken.

Naarmate de tijd vorderde koos asv Dronten steeds meer voor opportunistische lange halen. Trainer Raymond Schuurman probeerde het met wissels en het naar voren dirigeren van de lange centrale verdediger Rik Breemhaar. Het leverde geen uitgespeelde kansen op.

Carambool

Toch kwam het winnende doelpunt nog heel dichtbij. In de 89ste minuut caramboleerde een prachtig geplaatste bal van Jeroen van der Meer van paal naar paal. Tegen beter weten in smeekten enkele Drontenaren om een doelpunt. Het zat er deze middag echter niet in.

De concurrenten Oranje Nassau en Balk wonnen en daardoor zakte asv Dronten naar de derde plaats.