BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Paal en eigen doelpunt zitten BAS enorm in de weg

HULSHORST - De voetballers van BAS zijn zaterdagmiddag op bezoek bij Hulshorst opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. De Biddinghuizenaren hadden veelvuldig de bal, creëerden ook enkele beste kansen, maar gingen uiteindelijk toch met 2-0 onderuit.

Makkelijk geld verdienen? Zet dan rond wedstrijden van BAS je geld in op een eigen doelpunt. De afgelopen twee competitiewedstrijden verschalkten Bas Suidgeest en Art Drent al hun eigen doelman en ook zaterdag in Hulshorst was het raak. BAS en Hulshorst leverden een bijzonder slordige wedstrijd af en daar paste de eigen inzet van Rudo Timmerman ook helemaal in.

Twee pogingen
BAS kreeg in de eerste helft nog wel een aantal aardige kansen, maar dit gold ook voor Hulshorst. Aan Biddinghuizer zijde was Nabil Essaddouqi het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet vloog echter op de paal. Een seconde voor rust werd de score dan toch geopend. BAS-verdediger Bas Suidgeest werd simpel uitgespeeld en de daaropvolgende voorzet werd door Rudo Timmerman tot doelpunt gepromoveerd.

De derde achtereenvolgende eigen goal en uiteindelijk kon BAS dat niet meer rechtzetten. De gasten waren via vooral Sven Geling nog tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw de paal stond twee keer in de weg. Twintig minuten voor tijd wist Hulshorst het duel te beslissen. De thuisploeg profiteerde uitermate goed van een slordigheid op het BAS-middenveld, waardoor het in de omschakeling direct raak was: 2-0.

Degradatiespook
Door deze nederlaag vecht de Biddinghuizense derdeklasser op dit moment tegen degradatie. De ploeg staat na elf wedstrijden op een twaalfde plek, terwijl nummer dertien Rood-Wit '58 slechts één punt meer heeft. Aankomende week treffen de Biddinghuizenaren hekkensluiter Vierhouten '82. Een uiterst belangrijk duel.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden