©maartenheijenk.nl

Doelpuntenregen helpt Reaal Dronten langs Wijthmen

WIJTHMEN - Reaal Dronten heeft zaterdagmiddag in de vierde klasse C een 3-6 zege geboekt op hekkensluiter Wijthmen. De Drontenaren namen al in de eerste helft een 0-4 voorsprong, lieten Wijthmen nog wel iets terugkomen, maar in gevaar kwam de overwinning nooit. Will van der Zande was met twee treffers de topscorer van de dag.

Op bezoek bij Wijthmen, de hekkensluiter. Een ploeg die na negen wedstrijden nog nul punten had. Dan kun je als tegenstander eigenlijk alleen maar verliezen. Winst is de normaalste zaak van de wereld en dat bleek ook voor Reaal Dronten het geval. De ploeg kende een simpele middag, want binnen tien minuten was de strijd al beslist. Will van der Zande opende na vier minuten de score en weer vier minuten later tekende Maarten Kempenaar al voor de 0-2.

Simpel
Een moeilijke middag werd het voor Reaal dan ook nooit. Na dertien minuten trof ook Ruben Geerts al doel en nog voor de rust produceerde Van der Zande zijn tweede van de middag. In de tweede helft kon Reaal de hoge productie niet voortzetten. Wijthmen wist zelfs drie keer te scoren, terwijl Reaal dat 'slechts' tweemaal deed. Danny de Busser maakte de 1-5 en ook Kevin Dolman trof nog doel. Daarmee eindigde een simpel middagje Wijthmen voor Reaal in een 3-6 overwinning. Job done.

Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

In een knotsgekke en doldwaze wedstrijd heeft Reaal Dronten een superbelangrijke 3-6 overwinning geboekt op de rode lantaarndrager vv Wijthmen.
Door deze overwinning zijn de Reaalisten een paar plaatsen gestegen op de ranglijst en doet het weer goed mee in de middenmoot van de vierde klasse C.
In een oppermachtige beginfase kende Reaal Dronten een droomstart en stond het binnen 15 minuten al op een 0-3 voorsprong.
Het leek een gelopen koers, maar het strijdvaardige vv Wijthmen gaf zich niet gewonnen en ging ontketend en furieus in de achtervolging.
De Reaalisten kenden benauwde momenten en moesten in de tweede helft diep gaan om de drie punten veilig te stellen.
Een verhaal over diverse varianten met roulerende diepe spitsen, halve hangende spitsen en valse schaduwspitsen want met Trainer Henk Posthuma valt er altijd wel iets te beleven.

Wij beginnen dit wedstrijdverslag door onze voorzitter Jan Pieter Stoop en zijn vrouw Suzanne te feliciteren met hun bronzen huwelijksjubileum.
Trainer Henk Posthuma kon deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste spelers Yanniqc Neyenhuis en Niels Willems, maar had weer een verrassende opstelling met roulerende valse schaduwspitsen uitgestippelt. Doelman Machiel Werkman is weer helemaal terug.
In de verdediging moesten Nick Hoekman, Lesley Pankl, Stefan Wermers & Remco Drenth de linies gesloten houden.
Op het middenveld zorgden Marc Otten, Ruben Geerts & Ayrton Neyenhuis voor de stabiliteit en aanvoer richting de voorste linies met de hangende spits Danny Mol, diepe spits Maarten Kempenaar en onze valse schaduwspits Will vd Zande.
Onder toeziend oog van oudtrainer Joop van Dijk, een handjevol supporters en de uit Indonesie teruggekeerde Niek Bakker werd er afgetrapt op sportpark De Elshof.

In een oppermachtige eerste kwartier stelde Reaal Dronten snel orde op zaken, maar kreeg bij het eerste doelpunt wel hulp van de weifelende doelman van vv Wijthmen.
In de 5e minuut trapte verdediger Remco Drenth de bal blindelings naar voren toe waarbij de doelman van vv Wijthmen zeer ongelukkig uit zijn doel kwam en uitgleed op het natte gras.
Onze supersub Will vd Zande was er als de kippen bij om de bal zeer attent mee te nemen en in het lege doel te schuiven voor de snelle 0-1 voorsprong voor Reaal Dronten.
In deze beginfase had Reaal Dronten het initiatief en creeerde het met veel pressie en druk naar voren toe een veldoverwicht.
De thuisploeg probeerde uit alle macht om onder deze druk uit te komen en liet zich via Nick van Gurp en Austin Ellinor tweemaal voorin zien.
Een kopbal van Nick van Gurp werd eenvoudig gepareerd door Reaal doelman Machiel Werkman waarna de duivels er razendsnel uitkwamen.
In de 10e minuut lanceerde uitblinker Ruben Geerts met een slim steekballetje Maarten Kempenaar waarna onze El Salvatore met een bekeken schuivertje Reaal Dronten op een 0-2 voorsprong bracht.
Kort hierop zag Marc Otten opnieuw Maarten Kempenaar vrij voor het doel van vv Wijthmen opduiken, maar deze keer lag doelman Max Beemink in de weg.
In de 15e minuut bracht Ruben Geerts met een kingsize superpower kanonskogel iedereen in vervoering door de bal vanaf 30 meter snoeihard en hoog in de touwen te jagen voor de 0-3 voorsprong voor Reaal Dronten.
De supporters reageerden enthousiast en iedereen hield al rekening met een monsterzege, maar zover zo het niet komen.
De trainer vv Wijthmen deed een omzetting waarna de thuisploeg zich steeds vaker voorin liet zien.

Plotseling sloop er nonchalance en gemakzucht in de ploeg en ging Reaal Dronten door een moeilijke fase.
Na een sterke beginfase zakte de ploeg terug en kreeg de thuisploeg een paar goede kansen om iets terug te doen.
De rode lantaarndrager gaf zich niet gewonnen en schakelde een tandje bij waarbij aanvaller Ramon Vosman zich nog weleens achter de oren zal krabben.
Tot tweemaal aan toe glipte deze bonkige spits van vv Wijthmen door de verdediging van Reaal, maar oog in oog met doelman Machiel Werkman wist hij zich geen raad en zag zijn pogingen naast het doel gaan.
Na een slordige verdedigingsfout bij Reaal Dronten kreeg Ramon Vosman een derde herkansing, maar het boogballetje zeilde over.
Trainer Henk Posthuma reageerde woedend op het lakse en gemakzuchtige spel van Reaal Dronten en sommeerde het team om de scherpte en concentratie weer op te pakken.
In de 34e minuut kwam Reaal Dronten goed weg toen een schot van Ramon Vosman tegen de lat uiteen spatte en de rebound van Nick van Gurp via binnenkant paal terug in het veld ketste.
Uit de directe tegenstoot stond uitblinker Ruben Geerts aan de basis van de 0-4 van Will v/d Zande.
Met een strakke schuiver scoorde Will v/d Zande zijn tweede doelpunt van deze middag en stond het ineens 0-4 in plaats van 1-3.
Vanaf dit moment was Reaal Dronten weer de bovenliggende partij en vonden Marc Otten, Remco Drenth en Ruben Geerts de doelman van vv Wijthmen op hun weg.
De laatste stuiptrekkingen van de thuisploeg leverden niets meer op.
Met een 0-4 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma gaf het team complimenten voor de ruime 0-4 voorsprong en het eerste superieure kwartier, maar plaatste zijn kanttekeningen bij de mindere fase waarbij vv Wijthmen een paar grote kansen kreeg. De trainer legde de vinger op de zere plek en herinnerde het team aan het vv Wilsum syndroom waar destijds een 1-4 voorsprong werd weggegeven.
De nul wordt vandaag heilig verklaard en we moeten deze score verder uitbouwen maakte trainer Henk Posthuma zijn mannen duidelijk.
Middenvelder Ayrton Neyenhuis werd vervangen door aanvaller Danny de Busser waarbij onze valse schaduwspits Will v/d Zande nu het middenveld moest ondersteunen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of trainer Henk Posthuma ontplofte van woede toen Wijthmen spits Austin Ellinor zomaar in alle vrijheid kon toeslaan voor de 1-4 in de 47e minuut.
Hier ging een afgeslagen Reaal aanval aan vooraf waarbij de verdediging er niet goed uitzag bij een diepe bal op de vrijstaande Austin Ellinor. Reaal doelman Machiel Werkman had geen schijn van kans op diens schuiver.
Het team was nu wakker geschrokken en probeerde de draad weer op te pakken.
Een inzet van Maarten Kempenaar ging over de doelman heen, maar werd ternauwernood van de doellijn gehaald en een kopbal van Danny Mol werd op het nippertje geblokt en weggewerkt.
Tot tweemaal aan toe glipte Danny de Busser op volle snelheid door de verdediging en de tweede poging leverde in de 60e minuut een corner op. Deze indraaiende corner van Danny de Busser verdween pardoes via een Wijthmen verdediger in het doel voor de 1-5 voorsprong voor Reaal Dronten.
Kort hierop kreeg de doelman van Wijthmen een hard schot van Ruben Geerts niet onder controle waarna de rebound van Danny Mol niets opleverde. Een prachtig stiftje van Nick Hoekman zeilde rakelings over.

Halverwege de tweede helft kwam vv Wijthmen weer opzetten en belandde een harde kopbal van Erik Schonewille op de lat.
In de 65e minuut profiteerde Ramon Vosman van een dramatische kinderlijke verdedigingsfout bij Reaal Dronten.
Het steekballetje van Austin Ellinor werd door Ramon Vosman op zijn pantoffel genomen voor de 2-5 aansluitingstreffer.
De rapen waren nu gaar en het hek compleet van de dam want Reaal doelman Machiel Werkman moest in actie komen om Austin Ellinor van het scoren te houden.
Aan de andere kant belandde een voorzet van Nick Hoekman op het hoofd van Danny Mol, maar de doelman bracht redding.
In de 70e minuut werd een hoge diepe bal totaal verkeerd beoordeelt door de verdediging van Reaal waarna Erik Schonewille met een boogbal de stand tot 3-5 wist terug te brengen.
Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer waarbij beide teams kansen kregen. Met name Danny de Busser, Maarten Kempenaar en Danny Mol vergaten de trekker over te halen.
Invaller Danny de Busser had een paar grillige soloacties in huis, maar zag hierbij zijn medespelers over het hoofd.
Een ziedend schot van Stefan Wermers zeilde rakelings over het doel.

In de slotfase moest vv Wijthmen met tien man verder nadat aanvaller Austin Ellinor met zijn tweede gele kaart van het veld moest.
In de 80e minuut zorgde de gouden wissel Kevin Dolman voor de beslissing nadat de Zwolse doelman een schot van Ruben Geerts niet onder controle kreeg. De rebound werd door Kevin Dolman tegen de touwen geschoten voor de 3-6 eindstand.
De Reaalisten kregen nog een paar goede kansen, maar hadden het vizier niet meer op scherp staan.
Een superbelangrijke 3-6 overwinning voor Reaal Dronten want het team stijgt nu een paar plekken op de ranglijst.
Man of the Match: Kingsize Superpower Ruben Geerts!

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen de nummer vier EDON uit Zwolle.
Trainer Henk Posthuma kan dan weer over Niels Willems beschikken, maar Kevin Dolman en Will v/d Zande zijn dan op vakantie.
Hieronder de opstellingen en alle uitslagen van de 4e klasse C.