Eric en Martin Daniëls.
Eric en Martin Daniëls. ©maartenheijenk.nl

De Morinel is volgens wethouder een 'overgangsgebied'

Algemeen

DRONTEN - Huisvesting van arbeidsmigranten is volgens wethouder Nico Verlaan mogelijk aan De Morinel, omdat dit een ‘overgangsgebied tussen wonen en werken’ is. Hij baseert zich daarbij op de gemeentelijke beleidsnotitie, waarin ook de tegenstanders van het ‘Polenhotel’ argumenten vinden.

In het pand van Jan Westmaas aan De Morinel 31/33 willen Eric en Martin Daniëls 45 arbeidsmigranten huisvesten. Omwonenden zijn daar fel op tegen en wijzen op een beleidsnotitie uit 2012. Daarin staat dat de gemeente geen grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten toestaat op bedrijventerreinen.

Gemeente gaat meewerken

Toch zei wethouder Nico Verlaan donderdag tijdens de raadsvergadering, dat de gemeente gaat meewerken aan de komst van het ‘Polenhotel’. CDA-raadslid André Schuuring vroeg de wethouder op welk onderdeel van de beleidsnotitie hij zich baseerde, doch de wethouder gaf daarop geen antwoord.

In antwoord op vragen DeDrontenaar.nl zegt de heer Verlaan nu: ,,Grootschalige accommodaties binnen de bebouwde kom staan we onder voorwaarden in overgangsgebieden toe.’’

Overgangsgebieden worden in de beleidsnotitie omschreven als: ,,Gebieden tussen wonen en werken of tussen stedelijk en landelijk gebied.’’ Over deze overgangsgebieden meldt de notitie: ,,Mocht zich een initiatief aandienen in één van deze gebieden, dan wordt daarvoor in het kader van een goede ruimtelijke ordening een afweging op maat gemaakt.’’

Afweging

De wethouder vindt dat De Morinel zo'n overgangsgebied is. ,,We hebben afgewogen of deze locatie voldoet aan een goede ruimtelijke ordening’’, aldus de wethouder. Daarbij is de gemeente tot de conclusie gekomen dat er op deze plek inderdaad een ‘Polenhotel’ mag komen. 

Volgens Nico Verlaan zijn voor De Morinel dezelfde afwegingen gemaakt als indertijd voor de accommodatie bij de CAH.

 

Lees ook: