De heg op het Redeplein.
De heg op het Redeplein. ©maartenheijenk.nl

Heg weg om grotere terrassen mogelijk te maken op Redeplein

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Dirk Minne Vis overweegt om aan de wens naar meer horeca en meer terrassen op het Redeplein tegemoet te komen. Hij wil kritisch kijken naar de heg, die de terrassen aan de noordzijde momenteel scheiden van het plein. De wethouder benadrukt wel dat de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing neemt.

De gemeente heeft slechts beperkte invloed op de komst van horeca en terrassen. ,,Daar gaan wij niet over’’, aldus de heer Vis. De gemeente verstrekt wel de vergunningen en de wethouder kondigt aan met het verstrekken van vergunningen rekening te houden met de wens van de bevolking.

Enquête-uitslag

De vraag naar meer horeca en terrassen komt nadrukkelijk naar voren in de uitslag van de Redeplein-enquête van het bureau I&O Research. 29% van de bevolking vindt dat het Redeplein geen interessante horeca heeft, zo blijkt uit dat onderzoek. 66% pleit voor het uitbreiden van de horecaterrassen naar het midden van het plein. Vooral de jongeren zien dat zitten. De heg (zie foto) maakt die uitbreiding momenteel niet mogelijk.

Opvallend is dat voorstanders van het uitbreiden van de horecaterrassen vaak van mening zijn dat er geen investering voor het Redeplein nodig is.

Horecabezoek is voor 35% van de geënquêteerden een reden om naar het Redeplein te gaan. Met name jongere inwoners noemen de horeca als reden voor een bezoek aan het plein.