Henk Posthuma (Reaal Dronten)
Henk Posthuma (Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Reaal wil laten zien dat het een subtopper is: "Het is een mooie test"

Sport

Reaal Dronten heeft de weg omhoog ingeslagen. Van de laatste vijf wedstrijden wist het er drie te winnen en daardoor vindt de ploeg zichzelf terug in de middenmoot van de vierde klasse C. Daar waar het hoort, vindt trainer Henk Posthuma. 

De thuiswedstrijd van zaterdag tegen nummer vier Edon is dan ook een mooie test. Reaal mist in ieder geval de vakantiegangers Will van der Zande en Kevin Dolman. DeDrontenaar.nl belde met Henk Posthuma om vooruit te blikken op het duel van zaterdagmiddag (14.30 uur).

Henk, vorige week wonnen jullie met 3-6 van Wijthmen. Ben je daar blij van geworden?
“Wel met dat wat we creëerden, maar niet met dat wat we weggaven. Het was tegen de onderste en dan kun je eigenlijk alleen maar verliezen. Kijk maar naar asv Dronten, die wisten niet te winnen. Met deze zege hebben we de weg omhoog verder ingeslagen. Ik weet dat we geen kampioensploeg hebben, maar de subtop moet zeker kunnen.”

Dan is de wedstrijd tegen Edon een mooie test.
“Ja, dat denk ik inderdaad ook. Edon zet rare resultaten neer. Ze winnen van Olympia ’28, maar gaan weer keihard de bietenbrug op bij Swift. Ik weet dat ze een aantal goede spelers hebben. Toch kijk ik liever naar mijn eigen jongens, hoe zij spelen.”

Wat verwacht je zaterdag van je ploeg?
“Dat we zakelijk spelen, slim zijn. We trainen er wekelijks op, om een wedstrijd te killen. En geen dingen te doen die we niet kunnen. Als we zaterdag die taken uitvoeren, dan denk ik dat het een spannende wedstrijd wordt. Uiteindelijk hebben wij dan jongens die het verschil kunnen maken. Ik ga voor een kleine overwinning, 2-1 of 3-2.”

Nog een andere vraag. Kun je al iets melden over jouw toekomst bij Reaal?
“Ja, dat kan ik wel, maar volgende week gaan we daar nog over in gesprek. Dan wordt er het een en ander duidelijk.”

Overige wedstrijden

14.30 uur Balk - asv Dronten

14.30 uur BAS - Vierhouten ‘82

14.30 uur VSW - Swift ‘64


Voorbeschouwing Reaal Dronten - EDON Zwolle door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Reaal Dronten speelt zaterdagmiddag zijn laatste thuiswedstrijd van 2015 tegen het Zwolse EDON. Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) van EDON Zwolle van harte welkom op sportpark De Munten te Dronten West. De afkorting van EDON staat voor Energie Distributie Oost & Noord Nederland want oorspronkelijk is EDON de voetbalclub van de personeelsvereniging van het energiebedrijf Essent.

Beide teams kwamen in het seizoen 2012-2013 voor het laatst tegen elkaar in actie. In augustus 2012 eindigde het bekerduel tussen Reaal Dronten en EDON in een 1-1 gelijkspel waarna de Reaalisten in de poulefase werden uitgeschakeld.
De beide competitiewedstrijden werden vrij eenvoudig door EDON gewonnen en uiteindelijk zouden de Zwollenaren in 2013 via de nacompetitie naar de derde klasse promoveren.
In Dronten gingen de Reaalisten kansloos met maar liefst 1-6 onderuit waarbij EDON speler Jeffrey de Nooijer vier keer wist te scoren en Marc Otten de Drontense eer wist te redden. In Zwolle werd het aan de Weteringkade een 3-0 overwinning voor EDON.
Deze zaterdag krijgen de Reaalisten een herkansing om de eerdere bittere 1-6 thuisnederlaag uit 2012 weg te poetsen.

Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde Reaal Dronten tien punten waardoor het weer aansluiting heeft met de middenmoot van de vierde klasse C. De Reaalisten staan met 13 punten uit 11 wedstrijden op een 8e plek met een veelzeggende doelsaldo van 28 voor en 28 tegen.
In de voorbereiding voorspelde onze trainer Henk Posthuma dat de rood zwarten altijd en overal zouden scoren. Ondanks het wegvallen van topscorer Jeffrey vd Brakel heeft Reaal Dronten tot dusver in alle wedstrijden nog weten te scoren, maar helaas krijgt de ploeg ook vaak onnodig veel doelpunten tegen.
Trainer Henk Posthuma kan zaterdag nog steeds niet over Jeffrey vd Brakel beschikken, maar de verwachting is dat het shirtje met nummer negen na de winterstop weer kan worden glad gestreken.
Het gaat steeds beter met Jeffrey en de verwachting is dat onze goalgetter The Falling Angel na de winterstop weer voorzichtig de training gaat oppakken.
De spelers Will vd Zande en Kevin Dolman verblijven op vakantie in Zuid Amerika en zullen voor de winterstop niet meer in actie komen.
Middenvelder Yanniqc Nijenhuis zit nog steeds een schorsing uit en komt na de winterstop weer in actie, maar alle overige spelers lijken fit en speelklaar voor de wedstrijd tegen EDON.
De selectie werd dinsdagavond flink onder handen genomen door Trainer Henk Posthuma. De vonken vlogen eraf op de training.
Donderdagavond zullen er 15 spelers worden klaargestoomd voor de laatste thuiswedstrijd van 2015 tegen het grillige EDON.

Het rare, lichtwisselvallige en vreemde EDON staan nu op een vierde plek met 21 punten uit tien wedstrijden. 
De Zwollenaren wonnen zeven wedstrijden en er gingen drie wedstrijden verloren met een doelsaldo van 19 voor en 23 tegen.
Alleen in de uitwedstrijd bij VSW behaalde EDON met 1-4 een ruime overwinning, maar tegen HTC, Zalk, 's-Heerenbroek en vv Wijthmen wonnen de Zwollenaren nipt met 1 doelpunt verschil.
De Electronics gingen in Swifterbant met maar liefst 9-1 onderuit bij Swift'64 en verloren thuis met 0-4 van Zwolsche Boys om daarna tegen Wilsum en koploper Olympia weer de volle buit te pakken.
Tot ieders verrassing won EDON zijn laatste wedstrijd totaal onverwachts met 2-3 bij koploper Olympia'28 in Hasselt.
Hoofdtrainer Jeroen de Vries heeft de beschikking over een talentvolle en jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar oud.
Deze trainer was vorig seizoen nog actief bij stadgenoot HTC en was eerder assistenttrainer bij vv Berkum.
De routine en ervaring moet komen van de 25 jarige Maikel Kroes, de 26 jarige Tim Benes, de 27 jarige Robin Heldoorn met daaromheen de jonge talenten Mijan Rojer, Daimy Krijt, Dennis Aljia & Jesper van Dijk.

De voetbalclub EDON werd op 10 november 1937 als vv IJsselmij in de clubkleuren Blauw Wit met Paarse logo te Zwolle opgericht.
De kleinste voetbalclub van Zwolle telt ongeveer 100 leden en heeft geen jeugdafdeling. 
EDON Zwolle telt slechts drie seniorenteams en speelt zijn thuiswedstrijden aan de Weteringkade naast de Energiecentrale.
De club vv IJsselmij kent zijn oorsprong in de Zwolse onderafdeling en speelde van 1992 t/m 1997 in de vierde klasse.
In 1997 kwam de naamsverandering van vv IJsselmij naar EDON Zwolle en sindsdien gaan de spelers als The Electronics door het leven.
In 2000 kon EDON geen volwaardig eerste elftal op de been krijgen waarna EDON met een recreatieteam maar liefst acht seizoenen naar de reserve klasse moest uitwijken. 
In 2008 keerde EDON weer terug naar de vierde klasse en maakte het kleine sprongen voorwaarts.
In 2013 promoveerde EDON via de nacompetitie naar de derde klasse waar het twee seizoenen zou verblijven.
Vorig seizoen eindigde EDON met slechts zes punten op de laatste plaats in de derde klasse en kon degradatie naar de vierde klasse niet meer worden voorkomen.

De wedstrijd Reaal Dronten - EDON Zwolle begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten.
The Red Black Devils tegen The Electronics.
Het verslag volgt zaterdagavond!

Hieronder alle voorspellingen voor de vierde klasse C:
Reaal Dronten - EDON Zwolle
tussen de nummers 8 en 4.
In 2012 gingen de Reaalisten thuis keihard met 1-6 onderuit.
De Zwollenaren staan keurig vierde en hebben met een wedstrijd minder gespeeld acht punten voorsprong op Reaal.
Een lastige wedstrijd voor Reaal Dronten, maar met de juiste instelling en mentaliteit kunnen er punten worden gepakt. Een 3.

VSW Windesheim - Swift'64 tussen de nummers 13 en 2.
Vorig seizoen werd het 0-2 voor Swift in Windesheim.
De witte spoken wonnen vorige week met 3-0 van subtopper Zalk en lijken niet meer te stoppen. De houthakkers verloren bij Batavia en pakken bijna geen punten meer. Een 2.

sv Zalk - s'-Heerenbroek tussen de nummers 6 en 9.
Een onvervalste IJsselstreekderby onderaan de Zalkertoren.
Vorig seizoen eindigde deze beladen derby in een doelpuntloos gelijkspel. De geel zwarten hebben vijf punten voorsprong en kunnen zaterdag ook weer over Georgie Huisman beschikken.
Onder de Zalkertoren gaan de kanaries vol gas geven, maar is men in staat om de cowboys en trekkers van 's-Heerenbroek tegen te houden? Een 3.

sv Olympia'28 Hasselt - Zwolsche Boys tussen de nummers 1 en 5.
Er zitten zeven punten verschil tussen kampioenskandidaat Olympia en runner up Zwolsche Boys. De thuisploeg herstelde zich vorige week door met 0-5 bij Wilsum te winnen, maar zal op zijn hoede moeten zijn.
De Zwolsche Boys hebben een rare ploeg en wonnen met 0-4 bij EDON die daarna bij Olympia wisten te winnen. Een nipte overwinning voor de thuisploeg, maar voorzichtigheid is geboden. Een 1.

HTC Zwolle - Batavia Lelystad tussen de nummers 11 en 3.
De Zwollenaren verloren vorige week bij 's-Heerenbroek en lijken helemaal van slag. Batavia kan zich geen puntverlies veroorloven.
Op basis van kwaliteit mag dit geen probleem zijn. Een 2.

CSV'28 Zwolle - vv Wilsum tussen de nummers 7 en 12.
Vorig seizoen werd het 5-2 voor CSV op Stadshagen en de Oranje Blauwen hebben ook nu weer de beste papieren. Een 1.

vv Kampen - vv Wijthmen tussen de nummers 10 en 14.
Vorig seizoen werd het 3-0 in Kampen en de kampenaren staan maar liefst 12 punten voor op het arme vv Wijthmen.
Na 11 nederlagen op rij hunkeren en verlangen de rood witten naar het eerste puntje, maar gaat dit ook lukken? Het is de mannen van Trainer Marcel Poppe van harte gegund, maar het zal niet makkelijk worden.
Realistisch gezien gaat vv Kampen deze wedstrijd winnen. Een 1.