Trudy Stoker (VVD)
Trudy Stoker (VVD) ©maartenheijenk.nl

Raad effent de weg voor ontwikkeling 'mooiste plekje van Dronten'

Gemeente

DRONTEN - ,,Naar ons idee is dit bijna het allermooiste plekje in onze gemeente’’, zei Trudy Stoker (VVD) donderdag over het Hanzekwartier ter hoogte van de Havenkade. De raad effende de weg voor het aankopen en slopen van de Havenweg 11 tot en met 15. Als de oude Welkoop-winkel en haar buren weg zijn, kan het gebied opnieuw ontwikkeld worden.

,,Er komt een mooie ruimte vrij, die nu ontwikkeld kan worden’’, vond Ferdinand Zomerman (CDA), ,,We kijken uit naar partijen die de handschoen oppakken en we hopen dat het snel bebouwd wordt.’’

Verpaupering

Die vreugde werd gedeeld door de meeste andere fracties. Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) constateerde dat de panden nu verpauperen: ,,En dat is zeker voor het centrum heel erg onwenselijk.’’

Trudy Stoker gaf B en W complimenten voor de manier waarop er onderhandeld was met de pandeigenaren. Ferdinand Zomerman vond dat B en W de zaken wat zonniger voorstelde dan ze in zijn ogen zijn. Volgens zijn berekeningen kost het de gemeente een ton meer dan volgens het college. Toch ging de CDA-fractie akkoord met het voorstel.

Invulling in 2017

Wethouder Nico Verlaan vertelde dat de gemeente in gesprek is met een ontwikkelaar: ,,Onze intentie is dat de gebouwen in de tweede helft van 2016 weg zijn en dat het dan een ruw bouwterrein is. We verwachten dan in 2017 een stap te zetten met de invulling van het gebied.