©maartenheijenk.nl

Asv Dronten haakt even af na late nederlaag

Asv Dronten is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de topper tegen Balk winnend af te sluiten. De Drontenaren leken in eerste instantie een punt mee naar huis te nemen, maar in de slotfase zorgde Johannes Altena via een vrije trap voor de beslissing: 1-0.

Balk en asv Dronten behoren in de eerste klasse E dit seizoen tot de betere ploegen. Voorafgaand mocht er dan ook gesproken worden van een topper, maar qua spelbeeld was hier niet veel van te zien. De wind, het zware veld, het waren ingrediënten die het spelniveau niet lieten stijgen. Het duurde dan ook lang voordat er daadwerkelijk iets gebeurde.

Late tegengoal
In de eerste helft vielen er amper kansen te noteren en dit gold ook voor helft twee. Martijn Timer kopte nog wel bijna raak en Balk kreeg via Altena een dikke kans, maar gescoord werd er lange tijd niet. Totdat diezelfde Altena in de 87ste minuut achter de bal ging staan. Net buiten het strafschopgebied legde hij aan voor een vrije trap en die zeilde knap achter asv Dronten-goalie Maikel Kampjes.

In de daaropvolgende slotminuten kreeg Rik Breemhaar nog twee prima kansen op de gelijkmaker, maar deze waren niet aan hem besteed. Zo ging asv Dronten voor de tweede keer dit seizoen onderuit en haakt het voorlopig even af in de strijd om de titel. Met vijf punten achterstand staan de Drontenaren op een derde plaats.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden