BAS
BAS archieffoto

BAS declasseert Vierhouten '82: "Twee vingers in de neus"

Sport

De voetballers van BAS hebben de thuiswedstrijd tegen Vierhouten '82 zaterdagmiddag met liefst 7-0 weten te winnen. De Biddinghuizense derdeklasser was over de gehele wedstrijd heer en meester en wist liefst zevenmaal te scoren. Nabil Essaddouqi was met drie treffers de topscorer van de dag. 

Je kan zo'n wedstrijd eigenlijk alleen maar verliezen. Vierhouten kwam naar Biddinghuizen met nog nul punten in de zak, op voorhand dus een makkelijk klusje. Het bleek ook zo makkelijk, want van de 90 minuten was BAS er zo'n beetje 85 in balbezit. De score werd dan ook al rap geopend door Nabil Essaddouqi en nog voor de rust maakte Mark Schaap al de tweede.

Doelpuntenregen
Na de rust maakte BAS ook in de score even duidelijk wie er zaterdag daadwerkelijk de baas was. Essaddouqi maakte nog twee treffers, de verdedigers Stefan Tolhoek en Bas Suidgeest troffen nog doel en ook A-junior Patrick Woud bekroonde zijn debuut met een goal: 7-0. 

"Dit was met twee vingers in de neus. Met alle respect voor de tegenstander, maar ze zijn ongetraind en hebben onvoldoende niveau. Je kunt alleen zelf iets van zo'n wedstrijd maken en dat hebben we gedaan. Zeven goals gemaakt en nul tegen, hartstikke goed", zegt trainer Bert van den Brink, die zijn contract bij BAS met twee jaar verlengde. 

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden