Afbeelding

Bert van den Brink langer bij BAS: ,,Het geeft een stukje rust''

Sport

BIDDINGHUIZEN – BAS Voetbal en trainer Bert van den Brink kwamen afgelopen weekeinde een contractverlenging overeen. De oefenmeester blijft niet één jaar langer bij de derdeklasser, maar gaat zelfs voor twee jaar tekenen. Een opvallende move.

Je hoort het in het amateurvoetbal niet vaak. In het profvoetbal zijn langlopende contracten gebruikelijk, maar in het amateurvoetbal zeker niet. BAS en trainer Bert van den Brink gaan het echter wel proberen. De coach tekent bij voor twee seizoenen, met een evaluatiemoment in december 2016. DeDrontenaar.nl sprak na BAS - Vierhouten ’82 (7-0) met Van den Brink.

Bert, gefeliciteerd met je contractverlenging. Niet een, maar twee seizoenen. Vanwaar die beslissing?
“Inderdaad, voor twee jaar. Het was een wens vanuit de club en dan ga je nadenken. Een jaar, daar was ik snel uit. Maar het is ook wel een signaal om voor twee jaar te tekenen he. We moeten bouwen, zitten in een opgaande lijn. En die lijn moeten we over een langere tijd uitsmeren. Het geeft een stukje rust en stabiliteit.”

Een tweejarig contract hoor je niet heel vaak. Heb je het zelf wel eens eerder meegemaakt?
“Nee, je hoort het niet heel vaak en er zit ook wel een evaluatiemoment in. Over een jaar zitten we weer bij elkaar, maar de intentie is wel om twee jaar met elkaar door te gaan. Bij Hierden heb ik ook wel eens voor 2,5 jaar bijgetekend en het jaar daarna promoveerden we naar de eerste klasse. Dus dat is wel heel goed bevallen.”

We kunnen dus wel concluderen dat je het naar je zin hebt?
“Ja, dat kun je wel zeggen. Ik werk met een fantastische begeleidingsstaf, die waarschijnlijk intact blijft. Daarmee ziet het er rustig uit. Alles is hier op zich goed, behalve het ontbreken van kunstgras. Ik werk hier graag.”

Wat kun je in de toekomst met BAS bereiken?
“We hebben een heel jonge groep. Vandaag was het ook weer mooi om twee A-junioren te laten debuteren. Wie weet, met twee aanvullingen van buitenaf en de eigen jonge groep, kunnen we best eens mee gaan doen. Er is dit seizoen nog geen een ploeg geweest die echter beter was. Ja, misschien AGOVV. Maar er zijn hier nog genoeg mogelijkheden.”

Al met al dus een heerlijke middag.
“Ja, absoluut. We kunnen lekker Sinterklaas gaan vieren.”