Afbeelding

Update (foto's) | Het is héérlijk werken in de nieuwe Huisartsenpraktijk

Swifterbant

SWIFTERBANT - Aan de Penhoren wordt vanmiddag de Huisartsenpraktijk Swifterbant heropend. Dat gebeurt zonder allerlei officiële plichtplegingen: om half zes gaat de deur open en daarna is er tot vanavond half negen een open huis voor de inwoners van het dorp.

Tegen de bestaande huisartsenpraktijk aan is een nieuw pand neergezet. Voor de 15 mensen die er werken is het een enorme verbetering. ,,Super, heerlijk’’, juicht praktijkmanager Carolien van den Belt, ,,Het is echt héél lekker werken!’’

Meer privacy

Ook voor de patiënten is het enorm verbeterd. ,,In het verleden moesten we kamertjes delen. Het was overbezet en daardoor moesten mensen wel eens wat langer wachten. In de nieuwe situatie heeft iedereen z’n eigen kamer’’, legt Van den Belt uit, ,,En wat ook belangrijk is: de privacy is enorm verhoogd. De balie en andere ruimtes, het was in de oude situatie allemaal heel open en dat ging soms wel eens ten koste van de privacy.’’

De nieuwbouw is in juni van start gegaan. In het oude pand zijn twee kamers weggehaald. Daarvoor in de plaats is een grotere wachtkamer gekomen en een doorgang naar het nieuwe pand. De balie is verhuisd naar de plek waar voorheen de wachtkamer was en de assistentes hebben allemaal een eigen kamer gekregen.

Geen nieuwe disciplines

Op zich is er aan de werkzaamheden in de praktijk niets veranderd. ,,Er zijn geen disciplines bijgekomen ofzo’’, legt Carolien van den Belt uit.

Centraal in de organisatie staan de drie huisartsen: Berend Jansen, Paul Kemps en Wendy Lanceé. Daarnaast zijn er huisartsen-in-opleiding, praktijkondersteuners en houden verschillende zorgaanbieders spreekuur in de praktijk, zoals verloskundigen, diëtisten, consultatiebureau en maatschappelijk werk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding