Swift ā€™64 blijft lekker doorgaan, Reaal speelt doelpuntloos gelijk
Swift ā€™64 blijft lekker doorgaan, Reaal speelt doelpuntloos gelijk brugmedia.nl

SWIFTERBANT - In de vierde klasse C was er zaterdag opnieuw succes voor Swift ā€™64. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kende geen enkele moeite met HTC, dat met een 4-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Reaal Dronten kwam tegen Zwolsche Boys niet verder dan 0-0.

Het voetbal van Swift ā€™64 blijft voor de mensen in Swifterbant voorlopig een feestje. De laatste weken worden zij al getrakteerd op de nodige overwinningen en ook zaterdag lukte dat. Aan de hand van Thim Verhoeven en Robbin Posthuma werd het Zwolse HTC keurig over de knie gelegd.

Tweemaal Verhoeven
Het duurde zaterdag nog wel een half uur voordat de score werd geopend. Thim Verhoeven nam die goal voor zijn rekening en de middenvelder vond dat blijkbaar niet voldoende. Net voor rust prikte hij zijn tweede van de middag binnen en daardoor kon Swift met een gerust hart aan de thee.

Na de rust had HTC nog maar weinig geloof in een goed resultaat, terwijl Swift deed wat het moest doen. De thuisploeg kwam na ruim een uur spelen op 3-0 via Robbin Posthuma en diezelfde Posthuma was ook hoofdpersoon binnen het slotakkoord. De buitenspeler prikte twintig minuten voor tijd de laatste treffer van de middag binnen: 4-0.

Een punt voor Reaal Dronten
Reaal Dronten kon zaterdagmiddag niet zo uithalen als een week eerder. Op bezoek bij Zwolsche Boys kwam de Dronter formatie niet tot scoren en ook de tegenstander trof geen doel. Daardoor eindigde het zoals het begon: 0-0.

Verslag Zwolsche Boys - Reaal Dronten door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moesten de Reaalisten diep gaan om uiteindelijk een zwaarbevochten puntje uit het vuur te slepen.
Met name in de eerste helft kwamen de rood zwarte duivels goed weg omdat de aanvallers van de Zwolsche Boys het vizier niet op scherp hadden staan.
Bij Reaal Dronten stond stand-inn doelman Martijn Bos een puike partij te keepen waardoor hij zou uitgroeien tot Man of the Match.
Tijdens de rust deed Trainer Henk Posthuma wat tactische omzettingen waardoor de Reaalisten onder de druk wisten uit te komen.
In een tumulteuze en superspannende slotfase gebeurde er van alles en waren beide teams dichtbij de overwinning waarbij een Zwolse doelpunt van uitgerekend Yusuf Erdem wegens buitenspel werd afgekeurd.
De thuisploeg eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor middenvelder Roy Super.
Met deze 0-0 eindstand werd een oude record gebroken want het is de eerste keer dit jaar dat Reaal Dronten geen doelpunt wist te scoren.

Toen op zaterdagochtend onze vaste doelman Machiel Werkman zich ziek meldde stond Trainer Henk Posthuma enige tijd doodstil voor zich uit te staren. Onze keeperstrainer Martijn Bos kampte met hoofdpijn en voelde zich ook niet helemaal fit, maar met een paar pijnstillers tussen de tanden nam Martijn Bos plaats tussen de palen.
Ongeveer twintig diehard Reaal supporters hadden onder aanvoering van Tim Laske de moeite genomen om naar Zwolle af te reizen.
De harde kern van Reaal Dronten zorgde met loeiende sirenes en opvallende toeters en bellen voor een gezellig uitgelaten sfeertje op het gezellige Jo van Marle sportpark.
Vooraf was daar het warme weerzien met onze oud spits Yusuf Erdem die tegenwoordig bij de Zwolsche Boys zijn kunsten vertoont.

Begeleid door het indrukwekkende clublied van de Zwolsche Boys betraden de gladiatoren het kunstgrasveld.
In de 3e minuut dook daar plotseling Danny Mol gevaarlijk op voor het Zwolse doel, maar zijn rolletje werd vlak voor de doellijn weggehaald.
Kort hierop lieten Danny Mol en Ruben Geerts een snelle eentwee zien waarna de eindpass van Ruben Geerts ternauwernood werd onderschept.
Na deze hoopvolle beginfase namen de Zwolsche Boys het initiatief helemaal over.
De Reaalisten kwamen er niet meer aan te pas en werden nu teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
Onder aanvoering van Stefan Wermers, Remco Drenth, Nick Hoekman en Lesley Pankl moest de verdediging volop aan de bak om de snelle aanvallers van Zwolsche Boys in toom te kunnen houden.
Er waren felle en messcherpe duels op het middenveld te zien waarbij Niels Willems, Ruben Geerts en Ayrton Neyenhuis alle zeilen moesten bijzetten.
In de snelle omschakeling wisten de spelers van Zwolsche Boys elkaar gemakkelijk te vinden en dienden zich de eerste kansen aan.
Bij de thuisploeg lieten Yusuf Erdem, Bas de Man en Roy Super gevaarlijke acties met een snelle balcirculatie zien.
Een afstandsschot van Yusuf Erdem werd ternauwernood tot corner verwerkt en pogingen van Bas de Man en Roy Super gingen rakelings naast het doel.
Na een slim steekballetje van Richard Teunis op Roy Super leken de Boys op voorsprong te komen, maar het schot zeilde naast.
Tot tweemaal aan toe had Reaal doelman Martijn Bos een geweldige reflex in huis op schoten van Roy Super en Benjamin Wever.
Na een korte corner van Yusuf Erdem was het opnieuw alle hens aan dek in de Reaal verdediging waar wederom doelman Martijn Bos op de goede plek stond om het team overeind te houden.
Een spetter van Zwolsche Boys speler Roy Frankot spatte tegen de lat uiteen waarna ook Yusuf Erdem en Roy Super doelman Martijn Bos op hun weg vonden.
Er waren gevaarlijke en hachelijke momenten voor het Reaal doel te zien, maar de rood zwarte duivels hielden stand.
Vlak voor rust probeerde Reaal Dronten onder de druk uit te komen en kon het via Danny Mol, Niels Willems en Ruben Geerts wat plaagstootjes uitdelen. Een slalom van Danny de Busser werd onderschept waarna pogingen van Ruben Geerts en Danny Mol werden geblokt.
De Reaalisten mochten hun handen dichtknijpen met een 0-0 ruststand.

In de rust maakte Trainer Henk Posthuma zijn mannen duidelijk dat dit niet zo verder kon. Hij eiste meer strijd, inzet en scherpte van het team.
We gaan nu compacter spelen en de ruimte's klein houden sprak de trainer zijn manschappen bemoedigend toe.
De trainer deed wat omzettingen om het vele balverlies te beperken en gaf het team de opdracht om in de counter de vrije hoeken te zoeken en de spitsen te bereiken.
Door de organisatie compact in een kommetje van 4-4-2 neer te zetten kreeg de verdediging van Reaal Dronten meer lucht.

De gehele tweede helft stond het organisatorisch beter bij Reaal Dronten waardoor de Reaalisten onder de druk uit wisten te komen.
Dankzij de tactische aanpassingen van Trainer Henk Posthuma hielden beide teams elkaar goed in evenwicht.
Nadat een poging van Roy Super werd geblokt kwamen de duivels er gevaarlijk, maar de actie van Danny de Busser leverde niets op.
De thuisploeg probeerde via de flanken gevaar te creeeren, maar de verdedigers Lesley Pankl en Nick Hoekman gaven geen millimeter prijs.
Tot tweemaal aan toe moest Reaal doelman Martijn Bos ingrijpen, maar echte grote kansen bleven nu achterwege.
In de 60e minuut bracht Martijn Bos redding op een schuivertje van Richard Teunis, maar gaandeweg kreeg ook Reaal Dronten nu kansen.
Trainer Henk Posthuma bracht nu het diamant Maarten Kempenaar voor de lichtgeblesseerde Danny de Busser in de ploeg.
Een vrije trap van Marc Otten werd gepareerd door de Zwolse doelman.
In de 80e minuut lanceerde Ruben Geerts met een slim steekballetje Danny Mol die vanuit de halve draai probeerde te scoren, maar diens poging werd tot corner verwerkt.
Deze corner belandde op het hoofd van Remco Drenth en werd door een Zwolse verdediger van de doellijn gehaald.
In een tumulteuze en superspannende slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen om het duel te beslissen.
Onze oud spits Yusuf Erdem ontpopte zich als de meest gevaarlijke speler bij de Zwolsche Boys, maar werd nu ongeduldig.
Op alle mogelijke manieren probeerde Yusuf Erdem de opening te vinden en toen dit eindelijk lukte werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
In alle tumult kreeg Zwolsche Boys speler Roy Super nog een rode kaart
waarna de Reaalisten nog dichtbij de overwinning kwamen.
De doelman van Zwolsche Boys kwam goed weg met een gele kaart nadat hij Reaal aanvaller Maarten Kempenaar buiten het strafschopgebied torpedeerde.
Een vlammende vrije trap van Marc Otten spatte uiteen op de vuisten van de Zwolse doelman en ook mooie pogingen van Ayrton Neyenhuis en Ruben Geerts leverden niets meer op.
Ver in blessuretijd leek Niels Willems in de 95e minuut het duel te gaan beslissen, maar met een uitstekende reflex bracht de Zwolse doelman redding waarna ook de rebound niets meer opleverde.
Met een 0-0 eindstand kan iedereen goed leven waarna het nog lang gezellig bleef in de kantine van Zwolsche Boys.
Man of the match bij Zwolsche Boys: Yusuf Erdem
Man of the match bij Reaal Dronten: doelman Martijn Bos

Door dit gelijkspel gaat Reaal Dronten met een 8e plek de winterstop in.
Begin Januari 2016 beleggen de Reaalisten een trainingskamp in Zuid Limburg waarna op zaterdag 16 Januari de eerste oefenwedstrijd staat ingepland. Dan speelt Reaal een uitwedstrijd bij vv Teuge.
Op zaterdagmiddag 23 Januari begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen vv Wilsum.
Rest mij om iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe te wensen. Tot ziens na de winterstop!